Ministrul Novak, luat la țintă de Elisabeta Lipă la sosirea canotorilor de la Mondiale: „Ați venit total nepregătit”

0
0

Delegația României s-a întors de la Campionatele Mondiale de Canotaj din Cehia cu 4 medalii de aur. Eduard Novak, Ministrul Sportului, i-a așteptat de data acesta pe tricolori, dar a fost ”urecheat” de șefa canotajului, Elisabeta Lipă.

Eduard Novak nu a mai ratat întâlnirea cu canotorii. Foto Arhivă Adevărul
Eduard Novak nu a mai ratat întâlnirea cu canotorii. Foto Arhivă Adevărul

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, și, în ultima zi de concurs, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu).

Prima care a vorbit a fost marea campioană Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. Fosta sportivă a vorbit despre performanțele obținute în Cehia și, mai în glumă, mai în serios, l-a abordat și pe ministrul Eduard Novak, considerând că este momentul prielnic pentru ca politicul să ajute canotajul cu pista olimpică mult dorită.

Fetele din echipajul de 8+1, mândre de medaliile obținute la Mondiale. Foto Facebook
Fetele din echipajul de 8+1, mândre de medaliile obținute la Mondiale. Foto Facebook

România, locul 3 în clasamentul pe medalii

Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit! Astăzi, mă așteptam să veniți cu un carton pe care să scrie ceva frumos, dar vă înțeleg că noi am venit foarte repede și se tipărește mai greu. Dar sunt ferm convinsă că va veni în cel mai scurt timp. Sunt convinsă, pentru că la întâlnirea pe care am avut-o cu domnul prim-ministru, acesta a spus că vom avea tot sprijinul Guvernului. În afară de răsplata pe care o merită acești sportivi, canotajul românesc merită și o pistă. Avem 99% șanse ca această pistă olimpică să fie pe raza localității Pantelimon”, a spus Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă e trup și suflet alături de sportivii ei. Foto Adevărul
Elisabeta Lipă e trup și suflet alături de sportivii ei. Foto Adevărul

În vară, după Campionatele Europene, a avut loc un prim clinci între canotori și minustrul sportului. La sosirea în țară, tot cu tolba plină de medalii, sportivii nu au fost întâmpinați de niciun oficial al ministerului. Atunci, canotoarea Mădălina Bereş, s-a arătat nemulţumită, spunând: „Noi ne bucurăm că este presa aici şi că performanţele noastre ajung acolo unde trebuie, adică la familiile noastre şi la iubitorii sportului. Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici”. Scandalul a luat amploare, președinta Elisabeta Lipă și Eduard Novak contrându-se câteva zile după acel incident.

Cu patru medalii de aur, România s-a poziționat pe locul 3 în clasamentul pe națiuni în urma Marii Britaniii (7 de aur, 1 argint şi 4 bronz) și Italiei (5-3-1). La precedenta ediție, în 2019, „tricolorii” câștigaseră două medalii de argint.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite