Ministrul Novak s-a tras în poză cu David Popovici. Pentru canotori n-a avut timp

0
0

David Popovici, dublu campion european la nataţie, la seniori, a revenit în ţară de la competiţia continentală de la Roma, unde a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat pe Facebook că sportivul a fost aşteptat într-un cadru restrâns şi că i-a promis lui Popovici că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

Novak i-a așteptat pe David și pe Camelia Potec la aeroport. Foto: Facebook Eduard Novak
Novak i-a așteptat pe David și pe Camelia Potec la aeroport. Foto: Facebook Eduard Novak

A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma.

L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului "Lia Manoliu". Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a notat Novak.

Scandal cu Elisabeta Lipă

În urmă cu doar câteva zile, ministrul a ”uitat” să-i întâmpine și pe reprezentanții României de la cantonaj, care s-au întors cu 8 medalii (5 de aur si 3 de bronz) de la aceleași Europene de la Munchen. ”Nu m-au invitat”, s-a justificat laconic Novak, care a fost certat imediat de președintele federației de canotaj, Elisabeta Lipă, după cum Adevărul a scris aici.

”Niciodată Federaţia, nici când veneam de la Jocuri Olimpice, Mondiale sau Europene, nu făcea aşa ceva. Chiar nicio federaţie nu invita ministrul la sosirea delegaţiilor în ţară. Nici nu m-am gândit la aşa ceva. Sună extrem de urât. Cum ar fi să-i spun, ’Felicită-mă, vezi că ajungem luni la 12:00, să mă aşteptaţi cu flori’. Cade în sarcina celor de la minister să ştie cât pot dura concursurile, să fie la curent cu rezultatele noastre şi să ne întrebe când venim, pentru a se organiza", a spus Elisabeta Lipă.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite