Mihai Leu, arbitru la meciul lui Cristian Ciocan cu norvegianul Leif Larsen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu a acum un apreciat arbitru de box
Mihai Leu a acum un apreciat arbitru de box

Pe 23 august într-o supergală de box organizată la Galaţi şi transmisă în direct în peste 68 de ţări, Cristian Ciocan Hammer îşi va pune la bătaia centura de campion european în faţa norvegianului Leif Larsen, fost campion olimpic şi european.

Printre arbitrii de masă ai partidei va oficia şi primul campion mondial la box profesionist al României, Mihai Leu, alături de alţi juraţi internaţionali şi de arbitrul de ring. "În boxul internaţional nu este o problemă faptul că la un meci de box, printre juraţi se află şi un conaţional al unuia dintre pugilişti, întrucât victoria este decisă în funcţie de punctele acordate de juriu pentru lovituri sau dacă adversarul este doborât la pământ şi nu reuşeşte să se ridice până cnd se numără până la 10", a explicat Mihai Leu, care este tentat să devină arbitru de ring cât mai curând.  

"Fostul mare arbitru Genario Rodriguez, care în prezent este preşedintele arbitrilor de la World Boxing Organization, vrea neapărat să devin arbitru de ring. I-am spus că sunt de acord să învăţ să intru în ring doar cu condiţia în care va accepta să mă înveţe el. A fost de acord pentru că s-a bucurat foarte mult că am devenit arbitru", a arătat Mihai Leu, care l-a mai arbitrat pe Ciocan ultima oară în februarie la Galaţi. "Şi atunci, ca şi acum în august, în timpul meciului vom uita prietenia ce ne leagă. Fiecare îşi va face treaba", a mai spus Mihai Leu.

"Confruntarea cu Larsen este un pas important în cariera mea. Voi întâlni un colos de 130 kg şi cu o înălţime de 2,04 metri", a arătat Cristi Ciocan.Transmisă în direct de Protv şi Eurosport, gala Evil Fight Night, organizată de promoterul german Erol Ceylan, se va desfăşura la Galaţi pe 23 august, fiind cel mai important eveniment din boxul românesc, în această vară. Primăria oraşului Galaţi sprijină acest eveniment ce va reuni cei mai importanţi boxeri internaţionali ai momentului.

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite