VIDEO Reşiţa are doi campioni naţionali la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Berceanu şi Andrei Dragomiri sunt campionii României la box
Ovidiu Berceanu şi Andrei Dragomiri sunt campionii României la box

S-a tras cortina peste întrecerile Campionatului Naţional de box rezervat seniorilor. Timp de patru zile, cei mai valoroşi boxeri ai României au luptat pentru medaliile naţionale puse în joc în cadrul celei mai importante competiţii interne din calendarul Federaţiei Române de Box.

Municipiul de pe Bârzava a găzduit, pentru al doilea an consecutiv, întrecerile Campionatului Naţional de box pentru seniori, iar reşiţenii au fost, încă o dată, gazde bune. 

Între cei care au reuşit să-şi croiască drum până în finalele de sâmbătă s-au aflat şi doi sportivi legitimaţi la CSM Reşiţa. Ovidiu Berceanu, campionul en titre al categoriei 49 de kg, şi-a păstrat titlul naţional, reuşind să-l învingă pe Amis Enver, de la Farul Constanţa. Cel de-al doilea reprezentant al gazdelor, Andrei Dragomir, a boxat în finala categoriei 52 de kg, în care l-a învins pe Ştefan Nicolae de la Steaua.

''Mă bucur nespus că am obţinut două titluri de campioni naţionali de seniori şi îi felicit pe sportivii de la CSM Reşiţa, Ovidiu Berceanu şi Andrei Dragomir. Este un lucru deosebit de important pentru boxul din Reşiţa, deoarece, niciodată, până acum, nu a avut aceste rezultate. Pe lângă cei doi, mai avem şi o medalie de bronz, prin Alexandru Bibiricea. Puteam să avem încă un finalist, dacă Bibiricea ar fi mers la 75 kg, dar a evoluat la o categorie mai mare, 81 kg, şi, sigur, e puţin mai greu. Una peste alta, copiii noştri au făcut o figură frumoasă'', consideră Francisc Vaştag, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, şi organizator al competiţiei. 

Meciurile din ultimul act al campionatului naţional au fost, în general, echilibrate şi spectaculoase, iar efortul sportivilor din ring a fost adeseori răsplătit de aplauzele publicului amator de box.

''Ultimul meci din gală a fost destul de greu, ambii am fost componenţi ai lotului naţional. După cum s-a văzut, am câştigat şi sunt bucuros de acest lucru. Vor urma câteva zile de repaus, iar la începutul lunii septembrie voi participa la Centura de Aur, care va avea loc pe 4 septembrie, la Mangalia', a afirmat campionul naţional Ovidiu Berceanu. 

''A fost foarte bine, dar m-am enervat, pentru că adversarul se apleca într-una. Nu trebuia să mă enervez, ci să boxez diferit. Trebuie să mai prind experienţă. Eu am început boxul destul de târziu, la 17 ani. Dar şi aşa, am progresat mult. La Centura de Aur sper să vă fac o surpriză plăcută. Eu mă voi antrena foarte serios. Şi mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. A însemnat mult pentru mine'', a spus şi Andrei Dragomir. 

Regalul pugilistic de la Reşiţa a reunit 87 de pugilişti din întreaga ţară, care n-au luptat doar pentru titlurile naţionale, ci şi pentru a-i atrage atenţia antrenorului lotului naţional, Marian Simion. În urma rezultatelor şi evoluţiilor de la Naţionale, antrenorul lotului României va stabili componenţa delegaţiei ce va reprezenta ţara noastră în luna octombrie, la Campionatele Mondiale din Kazahstan.

Ovidiu Berceanu, pugilistul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a ajuns campion al României după ce, în momentul în care a păşit în sala de box, a fost luat peste picior din cauza fizicului său. Ovidiu a început boxul la vârsta de 14 ani, cu regretatul maestru Vasile Bala. Nu se gândea pe atunci la marea performanţă, mai ales că fizicul nu-l recomanda pentru ringul de box. A ajuns în sala de antrenament adus de mai mulţi prieteni de la bloc care făceau box. „Copiii cu care eu îmi petreceam timpul au mers la box. Eu nu am mai avut cu cine să stau şi am hotărât să merg şi eu la sală. Maestrul Bala m-a văzut. Eram slăbuţ, firav. Dânsul m-a pus pe cântar şi văzând că am doar 30 de kg m-a întrebat dacă sunt sigur că vreau să fac box”, declara Berceanu pentru expressdebanat.ro.

Ovidiu Berceanu nu s-a schimbat prea mult. Cântăreşte doar 49 de kg, dar dă foarte bine din mâini, are un joc excelent de picioare şi în CV-ul său sunt trecute astăzi performanţe notabile.  Format de Vasile Bala, antrenorul care l-a descoperit şi pe Feri Vaştag, Ovidiu a rămas în grija lui Adrian Mărcuţ. A cunoscut cu adevărat consacrarea la “Cupa Revoluţiei”, unde a câştigat aurul după o finală cu un sârb. De atunci, an de an, sportivul a câştigat nenumărate titluri pentru Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite