Michael Phelps vizează participarea în 7 probe la Jocurile Olimpice de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Phelps este înscris în nu mai puţin de 7 probe la concursul selecţiei americane de înot pentru Jocurile Olimpice, competiţie care începe luni la Omaha (Nebraska).

Înotătorul din Baltimore, câştigător a 8 medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, pentru a ajunge la 16 medalii olimpice (14 de ani), în total, este înscris, în primul rând, în proba de 400 m mixt, o cursă care a fost în programul său la Beijing şi în care deţine şi acum recordul mondial, dar pe care decisese să nu o mai abordeze în marile competiţii internaţionale, din cauza eforturilor intense pe care le cere.

Totuşi, potrivit Agerpres, s-ar putea ca Phelps să nu ia startul chiar în toate cele 7 probe înscrise în programul său (100 m şi 200 m liber, 100 m şi 200 m fluture, 200 m spate, 200 m mixt şi 400 m mixt). Nici în 2008, la selecţie nu a concurat în tot ce s-a înscris, 9 probe, luând startul doar în 5.

În schimb, în ce priveşte înscrierile la Omaha Phelps este învins de pe acum de Ryan Lochte, care intenţionează să concureze în 11 probe, dintre care toate cele 7 alături de Phelps.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite