Messi şi Suarez, un cuplu „mortal“: au marcat mai multe goluri decât 15 echipe din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce reuşesc Lionel Messi şi Luis Suarez în campionatul spaniol este „revoltător”: au marcat împreună 36 de goluri şi au egalat un record din 1931.

Pe teren propriu, contra lui Alaves, FC Barcelona a avut mai multe dureri de cap decât s-ar fi aşteptat lumea. Oaspeţii au condus la pauză după golul lui Guidetti din minutul 23, însă în partea a doua tabela s-a „reparat”: Suarez a punctat din voleu în minutul 73, iar Messi, în minutul 84, a înscris din lovitură liberă, specialitatea casei. A fost golul cu numărul 20 pentru argentinian şi cel cu numărul 16 în dreptul uruguayanului. Matematica e simplă: cu cele 36 de reuşite, Messi şi Suarez au punctat mai mult decât 15 echipe din La Liga şi sunt la egalitate cu Real Sociedad. Prin comparaţie, Atletico Madrid, ocupanta locului secund, are doar 32 de goluri înscrise.

Suarez şi Messi au marcat cel puţin un gol fiecare pentru al cincilea meci consecutiv (11 împreună), egalând recordul deţinut în Primera Division de Guillermo Gorostiza şi Jose Iraragorri, care au reuşit o performanţă similară pentru Athletic Bilbao în sezonul 1930-1931. Suarez are şi un record personal: opt etape la rând în care dă gol, performanţă singulară printre primele cinci campionate europene.

Iar succesul Barcelonei cu Alaves, scor 2-1, a reprezentat a 21-a partidă consecutivă fără înfrângere în campionatul spaniol pentru echipa blau-grana, performanţă reuşită şi de fostul antrenor Josep Guardiola, în sezonul 2009-2010, când Barca a luat titlul la luptă cu rivalii de la Real Madrid, pe care i-a depăşit cu doar trei puncte. De data aceasta, lucrurile sunt mult mai clare: Barcelona are 11 puncte faţă de Atletico Madrid, 17 peste Valencia şi 19 mai multe ca Real Madrid. La echipa antrenată de Ernesto Valverde a debutat şi Philippe Coutinho, brazilianul cumpărat de la Liverpool fiind schimbat după 66 de minute.

20 de goluri şi 9 pase de gol are Messi în campionat, golgeterul la zi în La Liga
16 goluri şi 4 pase de gol are Suarez în campionat, al doilea golgeter în La Liga

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite