Messi l-a făcut KO pe Ronaldo: cele mai importante recorduri după „El Clasico“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo priveşte în gol după un alt derby pierdut
Ronaldo priveşte în gol după un alt derby pierdut

Barcelona a învins pe „Santiago Bernabeu“, scor 4-3, şi pentru că Messi a fost peste Ronaldo. Cifrele starului catalanilor sunt de-a dreptul fabuloase.

Argentinianul a avut trei goluri şi o pasă decisivă faţă de CR7, care a obţinut şi a transformat un penalty. Iată cele mai interesante recorduri stabilite după „El Clasico“:

*Messi a devenit primul fotbalist al Barcelonei care reuşeşte două hattrick-uri în derby-urile cu Real şi primul jucător al catalanilor care a izbutit trei goluri pe „Santiago Bernabeu“. În plus, Messi e acum pe locul 2 în top-ul all-time al marcatorilor în La Liga cu 236 de reuşite. Pe primul loc se află Telmo Zarra, care a adunat 252 de reuşite la Athletic Bilbao, între 1940 şi 1955. În fine, hattrick-ul de duminică l-a transformat pe Messi în golgheterul all-time al „El Clasico“: 21 de reuşite, cu trei peste legendarul jucător al Realului, Alfredo Di Stefano.

*Ronaldo a ajuns al treilea golgheter al Realului cu 243 de reuşite, depăşindu-l pe Ferenc Puşkaş. În plus, portughezul a egalat şi un record personal: opt jocuri consecutive cu gol marcat pentru „galactici“.

*Sergio Ramos e cel mai eliminat jucător din istoria Realului: în 390 de partide pentru „galactici“ a văzut „roşu“ de 19 ori. Trei dintre aceste eliminări au venit în „El Clasico“.

*„Santiago Bernabeu“ a găzduit 89 de „El Clasico“ şi doar de trei ori s-au înscris şapte sau mai multe goluri. Recordul e un 11-1 pentru Real, în Cupa Spaniei, în 1943.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite