Mesajele politice transmise un suporter care a intrat pe teren în timpul unui meci de la Campionatul Mondial

0
0

Primul suporter care a intrat pe teren în timpul unui meci de la Campionatul Mondial de fotbal a transmis trei mesaje politice, dar și un îndemn la curaj din partea factorilor decidenți.

Suporterul a transmis trei mesaje politice FOTO EPA-EFE
Suporterul a transmis trei mesaje politice FOTO EPA-EFE

Suporterul a pătruns pe teren în timpul meciului dintre Portugalia - Uruguay, în care lusitanii s-au impus cu 2-0 grație dublei semnate de Bruno Fernandes în minutele 54 și 90+3 (penalty). Cu doar câteva minute înainte de înscrierea primului gol, partida a fost întreruptă o perioadă scurtă din cauza unui fan care a intrat pe teren. Momentul nu a fost difuzat în transmisiunea televizată, dar imaginile cu suporterul au devenit virale, pentru că acesta a transmis trei mesaje politice. Acesta a avut un tricou inscripționat atât pe față, cât și pe spate.

Suporterul a fost prins de forțele de ordine FOTO EPA-EFE
Suporterul a fost prins de forțele de ordine FOTO EPA-EFE

Pe partea din față a tricoului se se putea citi „Save Ukraina", trimitere la războiul din țara vecină, iar pe spate era inscripționat meajul „Respect for iranian women" (Respect pentru femeile iraniene). care se referă la evenimentele care au loc în Iran, unde regimul islamic este contestat vehement pentru că nu respectă drepturile femeilor și pentru uciderea unei tinere în sediul poliției deoarece nu purta corect voalul islamic.

În plus, suporterul a pătruns pe teren cu un steag în culorile curcubeului, simbolul comunităților LGBTQ, ale căror drepturi nu sunt respctate în Qatar, dar și în alte țări. De asemenea, suporterul purta un tricou cu însemnul lui Supermen.

Un campionat mondial controversat

Campionatul Mondial din Qatar 2022 este a 22-a ediție a cele mai importante competiții fotbalistice din lume, care se joacă o dată la patru ani. Este considerat drept unul dintre cele mai controversate competiții internaționale din ultimele decenii, atât în ce privește modul în care țara a obținut aprobarea de a organiza turneul, dar și în privința respectării drepturilor omului în această țară.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri