Medvedev, scârbit: Cum a catalogat comportamentul australienilor din tribune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev

Finalistul de la Australian Open 2022 a avut parte de un tratament ostil, de la prima minge până la ultima, în duelul cu Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP). Bineînţeles, subiectul a fost abordat la conferinţa de după meci.

Cândva, tenisul era considerat sportul-alb datorită comportamentului celor implicaţi în fenomen, de la jucători până la spectatori. 

Astăzi, la ce vedem în diferite turnee, aproape că nu există nicio diferenţă între publicul de pe stadioanele de fotbal şi cel prezent pe arenele de tenis.

Un exemplu clar, în acest sens, e ce au făcut australienii de pe „Rod Laver Arena“, în timpul finalei Medvedev (2 ATP) - Nadal (5 ATP). Dacă s-ar fi rezumat doar la a-l aplauda mai tare pe Rafa, cu siguranţă, opţiunea fanilor ar fi fost de înţeles pentru toată lumea. Din păcate, australienii au dat-o în bară! L-au hărţuit, practic, pe Medvedev la fiecare minge. 

Ce-i drept, şi rusul a avut un comportament urât, când şi-a pierdut cumpătul! Mai întâi, i-a făcut „idioţi“ pe fanii din tribune, chiar în timpul partidei, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Iar apoi, la festivitatea de premiere, a avut un comportament infantil, imaginile de aici fiind elocvente, în acest sens.

La conferinţa de după meciul pierdut cu Nadal, aşa cum era de aşteptat, Medvedev a fost chestionat despre reacţiile australienilor în timpul finalei. Rusul de 25 de ani s-a arătat scârbit de ce a îndurat, timp de aproape cinci ore şi jumătate.

Ce a spus Daniil Medvedev?

*Dacă cineva striga pentru a mă încuraja, când Rafa era la seviciu, mă şi miram!, 1.000 de oamenii făceau „Shhh“, ca el să se poată concentra. Nadal a avut mereu linişte pe serviciul propriu. Pe al meu, a fost total diferit. E enervant, dezamăgitor, e lipsă de respect la adresa mea.

*Nu cred că după 30 de ani voi mai continua în tenis. Nu cred să îmi mai doresc să joc, copilul din mine a murit, e greu să mai joc fără el. Când mi-am început drumul spre Top 20 şi am început să mă lupt cu Djokovici, Federer şi Nadal, toţi vorbeau de tânăra generaţie şi mi-au urat succes. Mi-au dat motivaţie, dar se pare că m-au minţit.

VEZI DISCURSUL LUI DANIIL MEDVEDEV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite