Meciul mult aşteptat, o dezamăgire de zile mari: Salvarea a venit de la punctul cu var. Germania - Italia, decis după 18 penalty-uri dintre care şapte s-au ratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce ar fi trebuit să fie un duel palpitant, între cele mai bune naţionale de la Euro 2016 până acum, a oferit un fotbal plictisitor pe care specialiştii îl numesc tacticizat.

Germania a fost mereu echipa mai combinativă, a dominat posesia, însă s-a lovit de „zidul“ albastru. Italia, care până acum impresionase la acest Campionat European datorită faptului că abandonase stilul ultradefensiv, a pus „autobaza“ în faţa nemţilor.

Ce a ieşit? O primă repriză anostă, 0-0. A doua a adus golul lui Ozil (65), după una dintre puţinele faze în care s-a găsit o breşă în sistemul defensiv aproape fără cusur al italienilor. Apoi, Gomez a trecut pe lângă 2-0 şi la ce a arătat, inclusiv la 1-0 pentru Germania, Italia părea incapabilă de a ameninţa buturile lui Neuer. Un moment de prostie din partea lui Boateng a readus însă Italia în meci.

Aflat în careul propriu şi cu un om în marcaj, stoperul nemţilor a sărit cu mâinile în aer, ca la volei, şi a comis henţ. Arbitrul din Ungaria, Viktor Kassai, a arătat corect punctul cu var, iar Italia a egalat prin Bonucci (78). După 90 de minute, scorul a fost 1-1. Prelungirile au fost un calvar pentru publicul neutru, neoferind nimic.

Loviturile de la departajare au fost însă fabuloase şi au meritat o aşteptare de 120 de minute. Exact înainte de terminarea prelungirilor, în minutul 120, selecţionerul Italiei, Antonio Conte, l-a trimis pe teren pe Simone Zaza pentru ca acesta să fie pe lista executanţilor de la 11 metri. S-a dovedit a fi o mare greşeală. Fotbalistul de la Juventus a bătut al doilea penalty pentru Italia, însă, după ce a ţopăit ca o capră, a şutat catastrofal, mult peste transversală.

A fost însă doar primul dintre cele şapte penalty-uri ratate de cele două formaţii. Iată cum au decurs lucrurile:

1-0: Insigne (Italia)
1-1: Kroos (Germania)

1-1: Ratare Zaza (Italia)
1-1: Ratare Muller (Germania)

2-1: Barzagli (Italia)
2-1: Ratare Ozil (Germania)

2-1: Ratare Pelle (Italia)
2-2: Draxler (Germania)

2-2: Ratare Bonucci (Italia)
2-2: Ratare Schweinsteiger (Germania)

3-2: Giaccherini (Italia)
3-3: Hummels (Germania)

4-3: Parolo (Italia)
4-4: Kimmich (Germania)

5-4: De Sciglio (Italia)
5-5: Boateng (Germania)

5-5: Ratare Darmian (Italia)
6-5: Hector (Germania)

Pentru prima dată după nouă încercări, Germania a trecut de Italia într-un turneu final. Nemţii se pot lauda şi cu faptul că au fost implicaţi în şapte partide care au ajuns la loviturile de departajare la turneele finale şi au câştigat de şase ori.

Pentru Antonio Conte, aventura sa ca selecţioner al Italiei s-a încheiat, el urmând să preia Chelsea pentru noul sezon.

Germania va juca, joi (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport), la Marsilia, cu învingătoarea meciului Franţa - Islanda, în a doua semifinală de la Euro 2016.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite