Meci fabulos în această seară în Liga Campionilor la handbal: CSM Bucureşti contra Gyor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu, de la CSM Bucureşti, se confruntă cu Martin Ambros, selecţionerul României şi antrenor la Gyor
Cristina Neagu, de la CSM Bucureşti, se confruntă cu Martin Ambros, selecţionerul României şi antrenor la Gyor

CSM Bucureşti joacă vineri seară cu Győr ETO, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, având în spate o Sală Polivalentă arhiplină. 135 de suporteri maghiari vor fi prezenţi la meci.

Este prima partidă din cadrul Grupei principale I a Ligii Campionilor şi este un adevărat derby. Se întâlnesc practic ultimele două câştigătoare ale trofeului, iar atmosfera se anunţă a fi una incediară, cu biletele vândute aproape în totalitate. Fanii au aşteptări mari, bineînţeles, de la Cristina Neagu, în meciul contra echipei antrenate de Martin Ambros, selecţionerul naţionalei României. În această grupă, CSM şi Gyor pornesc cu şase puncte, acumulate din faza anterioară, iar bucureştencele le vor mai întâni pe Midtylland şi pe Rostov Don, având misiunea clară de a ocupa unul dintre primele patru locuri şi a se califica în sferturile de finală la capătul partidelor din grupa principală.
Dacă în Liga Florilor CSM-ul defilează, meciurile din Liga Campionilor sunt de un alt nivel, iar portăriţa Jelena Grubisic şi extrema Aneta Udriştoiu abia aşteaptă să-şi verifice forţele cu Győr.
”Avem o grupă foarte grea, dar suntem o echipă puternică cu multe jucătoare de top şi vom da totul pentru victorie. Vor fi şase meciuri în grupă, noi şi Győr avem deja şase puncte, primul meci, cel de debut, va însemna mult pentru noi. Dacă-l vom câştiga, vom avea putere şi energie pentru meciurile care vor urma”, a spus Grubisic, în timp ce Aneta Udriştioiu a punctat: ”Abia aşteptăm meciul cu Győr, unul foarte important pentru noi! Ne dorim să facem un joc bun, să luăm cele două puncte şi să ne bucurăm alături de fani. Sperăm să ne facem jocul, nu ne interesează jocul lor. Este important să învingem, e un meci de moral. Dacă vom câştiga e un plus, mai ales că este un meci acasă şi contează mult pentru noi”.
Toate meciurile din Liga Campionilor de pe teren propriu ale ”tigroaicelor” s-au jucat cu ”casa închisă”, iar partida cu Győr nu face notă discordantă. Tocmai pentru că Sala Polivalentă va fi plină, handbalistele fac apel la fani să le susţină  pe tot parcursul meciului cu unguroaicele. ”Este plăcut atunci când fanii vin şi te susţin şi în partidele din campionat, dar este foarte important să vină la jocurile din Liga Campionilor, să ne împingă din spate, să facă atmosferă frumoasă. Cu ajutorul lor avem mai multe şanse să câştigăm. Şi în prima parte a Ligii Campionilor, când am jucat la Sala Dinamo, au fost mulţi oameni, acum la Polivalentă va fi şi mai frumos”, a spus Jelena Grubisic.

42 de goluri a marcat Cristina Neagu în actuala stagiune a Ligii Campionilor, locul 4 în clasamentul golgeterilor
 

Liga Campionilor, handbal feminin
Grupa Principală I
Etapa 1: CSM Bucureşti – Gyor, Nykobing Falster – Rostov, Krim - Midtylland
Clasament
1. CSM Bucureşti 6p
2. Gyor 6p
3. Rostov-Don 4p
4. Nykobing Falster 4p
5. Krim Ljubljana 2p
6. FC Midtylland 2p

Programul ulterior al bucureştencelor: Midtylland – CSM (4 februarie), CSM – Rostov (11 februarie), Gyor – CSM (26 februarie), CSM – Midtylland (4 martie), Rostov – CSM (10 martie).
Grupa Principală II
Etapa 1: Thuringer – Bietgheim, Vardar – Metz, Ferencvaros - Buducnost
Clasament:
1. HC Vardar 8p
2. Metz 6 p
3. Ferencvaros 4p
4. Buducnost 4p
5. SC Bietgheim 2p
6. Thuringer 0p
Primele patru echipe din fiecare grupă vor juca încrucişat în sferturile de finală. Câştigătoarele se califică la turneul Final Four, care are loc în perioada 12-13 mai la Budapesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite