Marta Kostyuk i-a dat replica bielorusei Aryana Sabalenka: „Nici după război nu voi da mâna cu rusoaice și bieloruse”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraineana Marta Kostyuk  a avut parte de un moment neplăcut după meciul din primul tur de la Roland Garros, pierdut 3-6, 2-6 cu Aryna Sabalenka, din Belarus. 

Războiul din Ucraina afectează și tenisul FOTO EPA-EFE
Războiul din Ucraina afectează și tenisul FOTO EPA-EFE

Ucraineanca a refuzat să dea mâna la fileu cu adversara sa din Belarus, în contextul războiului din țara natală, și a fost huiduită de o bună parte din public.

Aryna Sabalenka a transmis că Marta Kostyuk nu merita un asemenea tratament, iar ucraineanca a venit cu o replică ironică. De asemenea, Marta Kostyuk a anunțat că nu va mai da mâna niciodată cu adversarele din Rusia și din Belarus, nici măcar după ce războiul va fi încheiat.

„Nu știam că se va vorbi atât de mult în întreaga lume. Trec orele după meci și văd cât de multe știri încep să apară. Nu am anticipat că va fi așa. De fapt, nu toți cei prezenți m-au huiduit.

Chiar și după ce războiul se va termina voi proceda la fel, nu voi da mâna cu rusoaice și bieloruse. La Roland Garros am fost huiduită, dar nu de toată lumea. Pot spune că 30-40% m-au huiduit, 60-70% m-au aplaudat.

Sabalenka a spus că nu meritam asta? Ar fi fost sfârșitul lumii să spună că merit, ar fi fost la limita umanității. S-au întâmplat multe lucruri diferite în circuit în ultimele 15 luni, dar nu m-am așteptat deloc la un astfel de tratament, așa că cred că nici ea nu s-a așteptat. A fost cu adevărat neplăcut”, a declarat Marta Kostyuk, citată de Eurosport.

Aryna Sabalenka a fost în centrul atenției și după meciul din turul doi de la Roland Garros, câștigat 7-5, 6-2 cu Iryna Shymanovich (25 de ani, 214 WTA).

La conferința de presă, bielorusa a primit o întrebare incomodă, despre presupusa sa susținerea pentru Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, aliatul Rusiei în războiul din Ucraina, notează Digi Sport. 

„Vreau să te întreb două lucruri. Primul, despre Belarus. În 2020, ai semnat o scrisoare de susținere pentru Lukașenko, în timp ce tortura și bătea protestatarii în stradă. Apoi, ai sărbătorit Anul Nou cu el. Cum poți susține un dictator, ca posibil număr 1 mondial?”, a fost întrebarea primită de la un jurnalist ucrainean.

Aryna Sabelenka a refuzat să dea un răspuns și s-a rezumat la a transmite: „Nu am niciun comentariu de făcut, așa că îți mulțumesc pentru întrebare”.

Același jurnalist a continuat: „A doua întrebare. Spui mereu că nimeni nu susține războiul. Dar poți spune: «Eu, Aryna Sabalenka, condamn ferm faptul că Belarusul atacă Ucraina cu rachete și vreau să se oprească acum»?”.

Aryna Sabalenka nu a dat un răspuns nici acestei întrebări.

„Practic, susții totul pentru că nu vorbești! Nu ești o persoană neînsemnată, Aryna, ai putea să...”, a continuat jurnalistul, moment în care ofițerul de presă a intervenit și i-a transmis: „A spus că nu îți va răspunde la întrebare”.

„Da, e clar, acum știm totul”, a spus jurnalistul, care a primit o replică de la Aryna Sabalenka: ”„Ai primit destule răspunsuri de la mine. Nu mai am de făcut niciun comentariu”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite