Maria Şarapova nu are scuze din partea colegelor: „Trebuie pedepsită!“. Câte jucătoare verifică lista substanţelor interzise şi cum fac acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un e-mail cu substanţe interzise a fost trimis către toate jucătoarele din WTA. Unele spun că nu au citit acest e-mail, pentru că iau doar vitamine, altele sunt mai atente. New York Times a adunat declaraţiile mai multor jucători de tenis.

Maria Şarapova a motivat prin neglijenţă faptul că a căzut un test antidoping. Ea spune că nu a citit cu atenţie e-mailul primit de la Agenţia Mondială AntiDoping la sfârşitul anului trecut şi care conţinea lista substanţelor itnerzise. Ce uită să menţioneze rusoaica e că fiecare jucător de top are un doctor, care îi spune ce are voie să ia şi ce nu.
New York Times a adunat mai multe opinii legate de e-mailul cu substanţe interzise. Îl citesc sau nu jucătorii de top?
Petra Kvitova „Eu iau doar vitamine, n-am de ce să citesc acest e-mail”.
Agnieszka Radwanska: “Să fiu sinceră, nu citesc acest e-mail, pentru că am un doctor şi un agent care o fac”.

Richard Gasquet, testat pozitiv la cocaină în 2009, spune că e foarte atent de atunci, dar că nici el nu citeşte toată lista de substanţe: “Eu iau doar aspiriniă şi antiinflamatorii”.

Belinda Bencici: “ Dacă mă duc la o farmacie normal sau la un alt doctor şi primesc ceva, mereu verific cu atenţie. Mama mereu mă pisează, fii atentă! ”
Stan Wawrinka: “Nu mă uit pe listă pentru că nu iau niciun medicament. Dacă chiar trebuie să iau ceva, mă uit personal pe listă şi apoi întreb şi doctorul”.

Serena Williams: Mă uit personal cu atenţie, dar şi cei din stafful meu urmăresc lista îndeaproape. Cred că e important să ai o echipă bună lângă tine, dar să faci şi singură unele lucruri.

Kristina Mladenovici, locul 29 WTA, crede că Şarapova nu are nicio scuză. Într-un interviu acordat Le Parisien, Kiki a izbucnit: “Eu mă gândesc de 10 ori înainte să iau un paracetamol. Ea s-a folosit vreme de 10 ani de un truc, fără să fie bolnavă. Ea s-a amuzat, jucându-se cu limitele: nu e pe listă, deci pot să-l iau! Sunt un pic dură, dar aşa gândesc toate colegele mele, ele vâd în Maria o trişoare! N-are nicio scuză, trebuie sancţionată şi cred că dezbaterea e închisă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite