Marcel Răducanu, îngrozit de decăderea României: „Îmi fac cruci cu o mie de mâini!“

0
Publicat:

România e țara fotbalului vorbit. Această idee a fost rostită, cândva, de Gheorghe Hagi și ascunde o doză mare de adevăr. Pentru că, pe teren, calitatea fotbalului jucat a scăzut atât de mult, încât compensăm lipsa valorii sportive, promovând discuții aberante, inutile, scandaluri jenante și polemici. În ultima categorie intră și ultimul subiect „fierbine“, pornit de la declarațiile lui Dănuț Lupu, care a susținut că nu Hagi a fost „regele“ fotbalului românesc.

Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Această dezbatere revine, într-adevăr, periodic, cu trei nume pe buzele tuturor: Hagi, Dobrin și Ilie Balaci. Doar că primul are 58 de ani, în timp ce regretații Dobrin și Balaci s-au stins în 2007, respectiv 2018. Iar astăzi, România duce lipsa unor fotbaliști, nu de talia celor trei, ci doar de nivel internațional. Acest aspect, dar și decăderea nivelului discuțiilor în spațiul public l-au îngrozit pe Marcel Răducanu (68 de ani). În dialog cu Orange Sport, fostul mare internațional, stabilit în Germania, s-a arătat șocat de ce vede în țară.

Ce a spus Marcel Răducanu?

*Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de 'Rege', asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

*În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost 'Rege'.

*Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei? Această titulatură de 'Rege' n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie. Da, au fost jucători mari, dar fiecare la timpul lui. Și toți trei şi-au pus amprenta asupra fotbalului românesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite