Gică Hagi, făcut praf de un fost mare jucător: „Unde sunt fotbaliştii lansaţi de el?“ Ce spune despre Ianis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

Fostul internaţional român stabilit în Germania, Marcel Răducanu, acum în vârstă de 66 de ani, a criticat afirmaţiile făcute de Gheorghe Hagi după eşecurile echipei naţionale de luna trecută.

În octombrie, imediat după înfrângerile României cu Islanda (1-2) şi Norvegia (0-4), Gică Hagi le-a luat apărarea tricolorilor, afirmaţiile fostului număr 10 al primei reprezentative stârnind controverse. 

”România, în momentul de faţă, are două lucruri în care trebuie să investească. Are mijlocaşi şi atacanţi de top mondial, nu avem linia defensivă, unde trebuie să găsim. Nu zic că nu există, dar trebuie să-i găsim. De la mijloc în sus, putem să dormim liniştiţi, avem resurse de nivel mondial, nu european. La linia de jos trebuie să căutăm”, a spus atunci Hagi. 

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, Marcel Răducanu l-a contrat pe Hagi şi a catalogat afirmaţia acestuia drept "o enormitate"

"Să vedem şi noi cât de tehnici suntem, fiindcă am văzut recent o declaraţie în ţară că, de la mijloc în sus, avem jucători de clasă mondială. Păi, să vedem şi noi clasa asta, că încă nu ne-a arătat-o nimeni! Unde e clasa aia mondială, că asta se arată pe teren! Când dai declaraţii, trebuie să fii mai atent cu cuvintele, că te mai văd oameni şi prin Germania şi tresar toţi la o asemenea enormitate", a declarat Răducanu

Marcel Răducanu nu a ezitat să îi atragă atenţia patronului echipei Viitorul că inclusiv jucătorii plecaţi de la Academia clubului nu au performat la cluburile din străinătate. "Unde sunt la nivel internaţional fotbaliştii lansaţi de Academia lui? În afara lui Răzvan Marin, care a început să joace şi e la un nivel rezonabil, nu-mi mai vine în minte niciun nume care să se impună peste hotare. Aaa, a scos jucători buni la nivel de România, de Bulgaria, de Arabia, asta da! Dar nu pentru ligile puternice, Anglia, Spania, Italia, Franţa, Germania. Asta ne spune realitatea, nu eu!"

Răducanu a analizat şi traiectoria carierei lui Ianis Hagi şi consideră nocivă presiunea pusă pe umerii tânărului fotbalistul. "Când era în Belgia, am spus că acolo poate fi o rampă de lansare către nivelul superior. Din păcate, nu s-a adeverit. Şi tot din păcate, observ că e mai mult rezervă la ultimele meciuri la Rangers, după ce începuse bine. Sper să-şi revină! Mie chiar îmi place copilul. E inteligent, ştie fotbal, dar, săracul, e pus sub o prea mare presiune continuă din cauza numelui său. Nu cred că s-ar fi confruntat cu probleme similare dacă nu-l chema Hagi"

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri