Maratonul Olteniei susţine trei cauze sociale: Unde vor ajunge sumele adunate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenia

Şi la ediţia din 2021, se poate alerga sau pedala pe trasee noi. Sumele provenite din taxa de înscriere vor fi dublate de organizator şi redirecţionate către cauze sociale sprijinite de ONG-urile din Râmnicu Vâlcea.

În acest an, cursele de Mountain Bike sunt programate pentru sâmbătă, 28 august, şi sunt de 22 şi de 33 de kilometri. Cursele Trail Run vor avea loc, duminică, 29 august, şi vor fi de 12 kilometri şi de 22 kilometri. Cursele virtuale se vor desfăşura, în perioada 10-29 august.

Înscrierile se pot face aici, iar organizatorii au anunţat că sumele provenite din taxele de înscriere vor fi dublate şi anul acesta de compania CEZ România şi donate către trei cauze sociale: Fundaţia Alex Tache, Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea şi Fundaţia World Vision România.

Cauza 1

Fundaţia Alex Tache construieşte în comuna Galicea, judeţul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonaţi. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care îşi propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii şi mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanţi, unde copiii beneficiază de educaţie şi supraveghere ca într-o familie.

Inspiraţia pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul Fundaţiei – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu cancer osos şi a trecut prin multiple operaţii şi tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferenţiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex îşi doreşte să locuiască alături de copii.

Suma pe care Fundaţia o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcţionată către construcţia casei de tip familial, pentru una dintre lucrările necesare (Ex. dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalaţiilor termice, sanitare, electrice).

Cauza 2

Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. În fiecare an la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii iar 200 dintre aceştia sunt născuţi prematur sau cu probleme medicale şi necesită îngrijiri de specialitate. Suma care se va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcţionată către achiziţia de echipament medical de performanţă pentru buna funcţionare a secţiei de neonatologie (incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale sau o masă de resuscitare).

Cauza 3

World Vision România. Din 2008, organizaţia non-guvernamentală derulează programul “Vreau în clasa a 9-a”, care oferă burse pentru peste 700 de elevi din mediul rural, pentru ca aceştia să meargă la liceu, şi investeşte în dezvoltarea lor personală. Pentru că şcolilor din mediul rural li se acordă atenţia cea mai mică pentru accesul la educaţie, iar ponderea elevilor de clasa a VIII-a care optează pentru învăţământul profesional este sub 15%, World Vision România şi-a propus să sprijine educaţia, pentru a ajuta cât mai mulţi copii să termine liceul şi să devină adultul de mâine îndreptat către o meserie. De 13 ani, programul se desfăşoară în 6 judeţe – Dolj, Iaşi, Ialomiţa, Vaslui, Vâlcea şi Cluj, iar în fiecare an peste 500 de elevi primesc burse de câte 350 lei fiecare.

Suma care se va strânge în timpul Maratonului Olteniei va fi direcţionată către elevii din judeţul Vâlcea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite