Manchester United îşi prezintă scuzele pentru logo-ul folosit de revista clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Manchester United şi-a cerut scuze duminică după ce un logo care conţinea „o svastică stilizată” într-un newsletter alături de titlul „Noua Ordine”.

Asemănările dintre logo-ul care era format din combinaţia de litere MUFC şi simbolul nazist au fost trimise pe adresele de e-mail ale fanilor.

Manchester United a declarat că ofensă cauzată de acest imagine a făcută „fără intenţie”. De asemenea, au declarat că titlul era legat de trupa „New Order”, dar aluzie era şi la adresa jucătorilor tineri ai clubului.

„În timp ce titlul  a fost destinat pentru a face referire la trupa cu acelaşi nume, a fost subliniat faptul că din punct de vedere grafic erau asemănări de design cu svastică, combinată cu alte conotaţii date de expresia « noua ordine », ceea ce a produs ofense neintenţionate”, au declarat reprezentaţii clubului englez. „Pentru acest lucru, United Uncovered (n.r. – revista clubului din Manchester) îşi cere scuze”.

Directorul pentru relaţia cu mass-media al Manchester United, David Sterberg, a afirmat că va răspunde plângerilor pe făcute împotriva clubului pe Twitter.

Sterberg a transmis un mesaj pe Twitter: „logo-ul a fost complet nepotrivit; ne cerem scuze şi se vor lua măsuri interne adecvate”, a adăugat directorul pentru relaţia cu mass-media. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite