Ferguson şi-a lansat autobiografia. Scoţianul „loveşte“ mulţi fotbalişti consideraţi superstaruri şi îl numeşte „tont“ pe un fost antrenor de la Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Alex Ferguson, personaj marcant în istoria lui Manchester United FOTO Reuters
Sir Alex Ferguson, personaj marcant în istoria lui Manchester United FOTO Reuters

Chiar dacă s-a retras de la „cârma“ lui Manchester United, Sir Alex Ferguson rămâne în centrul evenimentelor fotbalistice prin autobiografia lui, proaspăt lansată.

Recunoscut pentru comportamentul dur, Sir Alex Ferguson nu se dezminte şi recurge în repetate rânduri la descrieri „acide“ la adresa unor personaje marcante în lumea fotbalului.

...despre David Beckham: „Înjura în vestiar. M-am îndreptat spre el şi m-am apropiat, dând cu piciorul într-o gheată. L-am lovit chiar deasupra ochiului stâns. S-a ridicat ameninţător, dar jucătorii l-au oprit. «Stai jos! Ai trădat echipa!». El a fost singurul sportiv cu care am lucrat şi care şi-a propus să devină faimos dincolo de terenul de fotbal. Problema a fost că s-a îndrăgostit de Victoria (n.r. soţia sa, fostă solistă Spice Girls) şi asta a schimbat totul. David a ratat ocazia de a deveni un fotbalist de elită“.

...despre incidentul cu Ruud Van Nistelrooy, din finala Cupei Ligii (2006): „Aveam deja 4-0 cu Wigan. Ruud era rezervă, dar voiam să le dau o şansă lui Evra şi Vidici, iar el nu mai juca. I-am zis: «Intră băieţii, vreau să simtă gustul succesului la Manchester». Mi-a răspuns: «Eşti un nenorocit!». Nu voi uita niciodată cuvintele acelea. A fost sfârşitul lui»“.

...despre Wayne Rooney: „În vara lui 2010 a intrat în biroul meu, cerându-mi să-l luăm pe Ozil de la Bremen. «Ozil nu e în radarul meu, iar tu întoarce-te pe teren. Acolo e jobul tău. Transferurile le fac doar eu, n-am nevoie de sfaturi»“.

...despre Roy Keane: „Era înfiorător să-l priveşti. Eu sunt din Glasgow, dar Roy era sălbatic, nu exista o engleză mai «murdară» decât a lui“. La rândul său, Keane l-a caracterizat pe Sir Alex Ferguson: „Am discutat de multe ori cu el despre loialitate şi nu cred că ştie ce înseamnă acest cuvânt“.

...despre Frank Lampard şi Steven Gerrard: „Lampard a fost magnific la Chelsea, dar nu m-am gândit la el ca la un jucător de elită. Gerrard? Niciodată un fotbalist de top“.

...despre Rafael Benítez: „Este un tont care se precocupă mai mult de apărare şi de distrugerea adversarilor, decât de a crea propriul joc câştigător“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite