Manchester United, cea mai iubită echipă de fotbal din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester United, lider şi la capitolul popularităţii
Manchester United, lider şi la capitolul popularităţii

Echipa antrenată de Sir Alex Ferguson este considerată cea mai iubită la nivel mondial, bucurându-se de cei mai mulţi suporteri.

Manchester United nu este numai liderul din Premier League, ci şi ocupanta primului loc în topul cluburilor care au cei mai mulţi fani dn lume. În urma unui studiu realizat de „Sportingintelligence“, planeta „găzduieşte“ 659 de milioane de suporteri ai echipei de pe Old Trafford. 

Cei mai mulţi dintre aceştia se regăsesc în Asia, unde sunt în număr de 325 de milioane (aproximativ 7,9% din totalul populaţiei de pe continent). În Africa şi Orientul Mijlociu, „diavolii roşii“ se bucură de simpatia a 173 de milioane de oameni, în timp ce în Europa, 90 de milioane de iubitori ai fotbalului împărtăşesc o afinitate pentru United.

Cei mai mulţi suporteri ai lui Robin van Persie&Co locuiesc în China, unde sunt în număr de 108 milioane, în timp ce 55 de milioane de fani provin din Indonezia şi 35 de milioane se află în India. Ţara europeană cu cei mai mulţi simpatizanţi ai lui United este Rusia, unde 18 milioane de microbişti îşi înscriu numele în dreptul echipei antrenate de Ferguson.

Manchester United a devenit primul club de fotbal evaluat la trei miliarde de dolari

Manchester United va fi sponsorizată de două mari forţe de pe piaţa asiatică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite