Majoritatea francezilor chestionați sunt îngrijorați de siguranță la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plus, 50% dintre rezidenții francezi consideră afluxul de turiști în ansamblu un plus pentru țară, în timp ce 49% sunt nemulțumiți de o astfel de perspectivă.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Francezii sunt în general indiferenți sau sceptici cu privire la viitoarele Jocuri Olimpice care vor avea loc la Paris în 2024. Potrivit unui sondaj Elabe, majoritatea respondenților sunt îngrijorați de problemele de securitate și transport cu care se pot confrunta în timpul Jocurilor.

20% dintre cei 1.000 de respondenți au spus că sunt „entuziaști” de viitorul eveniment sportiv. 48% au spus că nu le pasă, în timp ce 32% au spus că sunt sceptici. Mai mult, printre locuitorii capitalei franceze, unde vor avea loc ceremoniile de deschidere și de închidere a Jocurilor Olimpice și Paralimpice, în 40% dintre răspunsuri predomină stările de spirit pesimiste.

Potrivit parizienilor, cele mai mari probleme îi așteaptă cu transportul: 67% cred că țara va fi pregătită să primească un flux imens de oaspeți în capitală. Privind rezultatele în Franța, preocupările legate de transport sunt doar pe locul doi (58%), în timp ce principalele preocupări sunt legate de securitate (63%). Afluxul de turiști este considerat de 50% dintre respondenți în ansamblu, un plus pentru țară, în timp ce 49%, dimpotrivă, sunt nemulțumiți de această perspectivă.

Nemulțumirea deja existentă față de situația actuală în sectorul transporturilor din regiunea capitalei și din alte orașe gazdă nu contribuie decât la creșterea scepticismului, notează Institutul Montaigne într-un comentariu la acest studiu. "Oamenii sunt bântuiți de amintiri dureroase ale incidentelor din timpul finalei Ligii Campionilor din 2022 de pe Stade de France. Scepticismul publicului, care este mai pronunțat în regiunea Parisului, se datorează, fără îndoială, conștientizării sporite a dificultății călătoriei, a tensiunii pe piața imobiliară și teama că modul lor de viață va fi perturbat în timpul evenimentelor”, a declarat Rafael Tavanti Gezimian, șeful proiectelor economice la Institutul Montaigne.

Iar dacă 64% dintre cetățeni sunt siguri că toate facilitățile olimpice vor fi puse în funcțiune la timp, majoritatea se îndoiesc că le vor vedea undeva în afara televizorului: potrivit a 73%, costul biletelor este prea mare. Doar 9% cred că cetățenii cu venituri mici ar trebui să aprecieze competițiile live fapt care ar putea să se întâmple în cazul în care ar exista  oferte cu tarife reduse. În plus, 68% dintre respondenți au spus că prețul organizării Jocurilor este prea mare (în martie 2023 s-a raportat aproximativ 8,8 miliarde de euro, excluzând costurile de securitate), 48% indică că impactul acestui eveniment asupra mediului este prea mare.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024. Ceremonia de deschidere a Jocurilor va avea loc pe râul Sena, de-a lungul căruia echipele naționale vor naviga prin centrul Parisului. Se așteaptă ca până la 600.000 de spectatori să poată sta de-a lungul terasamentelor. Ordinea pe străzile capitalei franceze în această zi va fi monitorizată de 45.000 de oameni ai legii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite