Rusia și Belarus, disperate: Decizia Comitetului Olimpic Internațional, anunțată oficial

0
Publicat:

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat miercuri că va trimite 203 invitaţii comitetelor naţionale pentru participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, ceea ce exclude pentru moment Rusia şi Belarus, a căror participare este în suspans ca urmare a invaziei din Ucraina.

Thmoas Bach, președintele CIO
Thmoas Bach, președintele CIO

La exact un an înaintea startului Jocurilor din capitala Franţei, Bach a transmis la Paris, într-o ceremonie simbolică, primele zece invitaţii şi a asigurat că va face, în zilele următoare, acelaşi lucru cu celelalte comitete naţionale din întreaga lume.

Preşedintele CIO, al cărui organism temporizează excluderea Rusiei şi Belarusului de la JO 2024, nu a intrat în mai multe detalii în discursul său pe această temă.

Ucraina solicită excluderea celor două ţări, dar ultimele mişcări ale CIO sugerează că va deschide calea unei participări a sportivilor ruşi şi belaruşi, astfel încât aceştia să poată concura sub drapel neutru, în condiţiile în care nu au nicio legătură cu armata sau cu alte organizaţii militare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite