Made in Romania: sala de la Izvorani a costat un milion de euro, iar acum gimnastelor le plouă în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum Sala Izvorani
Aşa arată acum Sala Izvorani

Corupţia şi incompetenţa fac ravagii în România. Bătaia de joc e decontată din banii publici. Ultima dovadă? Condiţiile precare în care sunt nevoite să se pregătească fetele lui Octavian Bellu, cele care au cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2012.

Sala de la Izvorani a fost inaugurată în decembrie 2005, a costat un milion de euro, şi pare că deja i-a expirat termenul de folosinţă.

Gimnastele lotului naţional se pregătesc în Sala de la Izvorani în condiţii incredibile: printre găleţile care sunt puse să colecteze apa ce cade din tavan şi cu atenţie să nu se lovească de îngrijitoarele care dau cu mopul!

„Pe cine să arunci vina? Pe cei care administrează sala? Nu, ca nu au făcut ei acoperişul. Deci, pe cei care au făcut superficial acoperişul. Sunt veniţi de undeva de unde plouă foarte rar, probabil din Sahara. Doar nu a umblat nimeni pe acoperiş şi nici nu au căzut meteoriţi, ca să facă găuri. Din păcate, într-o sală modernă plouă prin acoperiş“, a spus antrenorul Octavian Bellu pentru Dolce Sport.

Situaţie ridicolă pe „Arena Naţională“

Cel mai modern Stadion din Capitală a costat mult mai mult decât au costat arene similare în alte ţări din Europa, în jur de 250 de milioane de euro. 30 de milioane din această sumă a fost pentru acoperişul „Arenei Naţionale“. 

La câteva luni după inaugurarea arenei, când ploile şi ninsorile au început, s-a aflat că, de fapt, acoperişul e absolut inutil.

„Nu poate fi pus în funcţiune decât dacă sunt temperaturi apropiate de 0 grade Celsius şi nu sunt precipitaţii. Acoperişul are o staţie meteo proprie şi, dacă aceasta dă undă verde ca să-l tragem, o putem face, dacă nu - nu. Nu putem apăsa pe buton cum vrem noi, fiindcă ne văd nemţii, care au construit arena, şi ne pierdem garanţia“, au explicat surse din cadrul Primăriei! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite