„Mă aflu în Qatar în calitate de gay. Toată lumea e binevenită“, a afirmat responsabilul media al FIFA

0
Publicat:

„Mă aflu aici, în Qatar, în calitate de gay“, a declarat, sâmbătă, directorul de relaţii cu media al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Bryan Swanson, în ajunul deschiderii Cupei Mondiale 2022 din micul emirat, unde homosexualitatea este incriminată, relatează AFP.

Bryan Swanson se află într-o poziție privilegiată FOTO Profimedia
Bryan Swanson se află într-o poziție privilegiată FOTO Profimedia

La finalul unei lungi conferinţe de presă a preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, Bryan Swanson a luat cuvântul pentru a-l apăra pe preşedintele forului mondial, victima "criticilor" venite în principal din partea comunităţii LGBTQ+.

"Aş vrea să spun câteva lucruri profitând de această ocazie. Eu mă aflu aici, în Qatar, într-o poziţie privilegiată, în faţa întregii lumi, în calitate de gay", a declarat acesta.

Oficialul britanic a afirmat că FIFA a primit toate asigurările din partea autorităţilor de la Doha că toţi vizitatorii, indiferent de orientarea lor sexuală, vor fi "bineveniţi".

"Noi am primit asigurări asupra faptului că toată lumea este binevenită şi cred că toată lumea este binevenită la această Cupă Mondială", a adăugat acesta înaintea debutului competiţiei, duminică, cu meciul Qatar - Ecuador.

"Chiar dacă Gianni nu este gay, acest lucru nu înseamnă că nu-i pasă de această problemă", a mai spus Bryan Swanson, fost reporter al Sky Sports devenit în 2021 director pentru relaţii cu media al FIFA.

"Am reflectat îndelung dacă să fac public sau nu acest lucru. La FIFA, noi ne preocupăm de toată lumea. Noi suntem o organizaţie inclusivă. Am mai mulţi colegi gay. Sunt pe deplin conştient de dezbatere şi respect dreptul celorlalţi de a gândi diferit. Eu înţeleg. Dar eu ştiu în acelaşi timp pentru ce ne luptăm", a conchis Bryan Swanson.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat sâmbătă că se simte "arab", "gay", "muncitor migrant", criticând cu fermitate, în ajunul deschiderii Cupei Mondiale de fotbal 2022, "lecţiile de morală" ale denigratorilor Qatarului care denotă, în opinia sa, "ipocrizie".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite