Lumea atletismului plânge: Tori Bowie a murit la doar 32 de ani

0
Publicat:

Americanca Tori Bowie, vicecampioană olimpică la 100 m în 2016 şi campioană mondială pe aceeaşi distanţă în 2017, a murit la vârsta de 32 de ani, au anunţat miercuri agenţia care o reprezenta şi Federaţia Internaţională de Atletism (World Athletics), transmite AFP.

Bowie jpg

"Am pierdut un client, un prieten drag, o fiică şi o soră. Tori a fost o campioană şi o adevărată rază de soare", a scris agenţia Icon Sport Management pe reţelele de socializare fără a oferi detalii despre împrejurările morţii.

Bowie şi-a construit rapid un palmares impresionant, mai întâi prin câştigarea a trei medalii olimpice în 2016 la Rio, aur la ştafeta 4x100 m, argint la 100 m în spatele jamaicancei Elaine Thompson-Herah şi bronz la 200 m. Ea a fost apoi campioană mondială la 100 m în 2017 la Londra, unde câştigat titlul şi cu ştafeta 4x100 m.

După o ultimă sclipire în 2019 la Mondialele de la Doha (locul 4 la săritura în lungime), sprintera din Mississippi (record personal de 10 sec 78 în proba de 100 m) nu a reuşit să revină la cel mai bun nivel al său.

Ea a disputat, anul trecut, o singură competiţie oficială, una puţin importantă, în Florida, alergând pe distanţa de 200 m. "Inima mea este frântă gândindu-mă la familia lui Tori Bowie, o rivală superbă şi o persoană solară. Energia ta şi zâmbetul tău vor fi cu mine pentru totdeauna", a scris legenda jamaicană de sprint Shelly-Ann Fraser-Pryce, dublă campioană olimpică la 100 m, pe reţelele de socializare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite