Ludovic Orban susţine că FCSB trebuie să poată juca pe Ghencea cu CFR. Argumentul lui: încasările. Fanii CSA Steaua: A ales tabăra infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax (arhiva)
Foto Mediafax (arhiva)

Fostul premier Ludovic Orban este de părere că FCSB ar trebui să joace posibila finală de titlu cu CFR pe stadionul Ghencea, aflat în administrarea CSA Steaua. Argumentul principal al lui Orban se referă la încasările pe care le-ar aduce evenimentul sportiv. Reacţia fanilor CSA nu a întârziat să apară.

Într-o postare pe Facebook, Ludovic Orban, actualmente preşedinte al partidului Forţa Dreptei, s-a pronunţat în scandalul momentului din fotbalul românesc şi a spus clar că FCSB ar trebui să joace pe Ghencea. 

„Nu pot să înţeleg de ce Ministerul Apărării şi conducerea CSA Steaua refuză să închirieze stadionul Steaua pentru meciul FCSB- CFR Cluj. Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului. Ca administrator, conducerea CSA Steaua ar trebui să aibă obligaţia de a căuta ea evenimente pe care să le găzduiască şi care să aducă venituri. Un meci ca acesta, practic o finală a campionatului, s- ar juca cu casa închisă. Ar fi un spectacol la care au dreptul să participe susţinătorii celor două echipe în condiţiile foarte bune oferite de stadion.

Conducerea CSA Steaua a mai refuzat o dată organizarea unui meci al FCSB, cel cu Academica Clinceni, apelând la o şmecherie de doi bani- mutarea unui meci de rugby Steaua- U Cluj de la Cluj la Bucureşti pentru a invoca faptul că stadionul nu este liber. Încasările la acel meci au fost ridicole, de sub 500 de lei. Acum, clubul armatei  nu mai are la dispoziţie nici măcar un astfel de pretext.

Înţeleg rivalitatea sportivă dintre CSA Steaua şi FCSB. Dar nici asta nu poate să stea în picioare ca explicaţie pentru refuz. Cele două echipe nu sunt în competiţie directă. Echipa de fotbal a CSA Steaua nu are voie să joace în liga 1 pentru că este de drept public şi legea nu permite lucrul acesta“, a scris Orban pe Facebook.

Fanii CSA Steaua au reacţionat sâmbătă printr-un comunicat în care îl critică pe fostul premier şi spun că „a ales tabăra infractorilor“.

„Ludovic Orban a ales tabăra infractorilor şi a ajuns să facă lobby pentru aceştia. 

Într-o postare pe Facebook, el cere ca o presupusă «finală de campionat» să se joace pe Ghencea, dar face câteva greşeli imense de logică: 

Clubul Sportiv al Armatei Steaua este beneficiarul stadionului, nu administrator, ar trebui să citească mai bine actele.

Vorbeşte de «şmecherie de doi bani», dar uita de tertipurile pe care clubul infractorilor le foloseşte în a amâna un proces în care statul are de recuperat 37 de milioane de euro din partea unui club ce a folosit ilegal marca şi brandul Steaua

Steaua nu are voie să joace în Liga 1 din cauza legii ce îi cere o altă organizare, nu pentru că este de drept public! Ori, dacă cineva se uita puţin pe lege, va vedea că se poate schimba definiţia ligii profesioniste şi atunci va avea dreptul să joace.

Ce rivalitate să existe între cel mai galonat club sportiv din România, câştigătorul Cupei Campionilor Europeni, şi un club înfiinţat în 2003?

«Chiar dacă a câştigat procesul» Serios? Aţi citit vreodată, domnule Orban, ce a câştigat? Cu alte cuvinte, dumneavoastră îi îndemnaţi pe aceştia să continue acest furt. Da, citiţi bine, este un furt şi un abuz, clubul infractorilor comunică peste tot că este Steaua, deşi instanţele din România îi interzic acest lucru. TOATE SENTINŢELE SUNT DEFINITIVE! 

În acest moment, se judecă doar pentru a plăti prejudiciul adus statului român, prejudiciu stabilit la 36 de milioane de euro, furt pe care avocaţii clubului Fcsb l-au recunoscut, dar trag de timp inventând alte procese ce tărăgănează acest proces.

Dacă acest meci s-ar juca pe stadion şi apoi avocaţii infractorilor vor folosi acest argument în proces «noi suntem continuatoarea Stelei, că aşa zice Orban», cum mai recuperează statul acel prejudiciu? Însăşi discuţia aduce un prejudiciu de imagine clubului Steaua, înţelegeţi domnule Orban, apărător al infractorilor?

Şi, dacă tot suntem aici, cine v-a rugat să le puneţi o vorbă bună nu v-a explicat că CSA este forma de organizare la fel cum este FC, AS, CS? Mai mult, Fcsb este un nume, nu un acronim, scrieţi corect măcar, ori CSA Steaua şi FC Fcsb, ori Steaua şi Fcsb. 

Cu siguranţă că nu v-au zis că nici pe Stadionul Steaua şi nici pe Arena Naţională nu au plătit şi doar instanţa i-a obligat să o facă.

Şi au uitat cu siguranţă să spună că sunt în proces în continuare cu statul, în speţa Mapn, prin Csa Steaua. Dar nu contează, poate primiţi câteva likeuri/voturi“, scrie în comunicatul AS47, preluat de gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite