LPF doreşte un sistem de garantare a salariilor jucătorilor din drepturile TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Profesionistă de Fotbal doreşte să implementeze un sistem de garantare a salariilor jucătorilor din drepturile TV astfel încât aceştia să fie plătiţi la zi, iar cluburile să nu mai rişte sancţiuni cu depunctarea, a anunţat, secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

"Până la finalul sezonului actual vom încerca să identificăm împreună cu cluburile un sistem de garantare a plăţilor către jucători din drepturile TV. Am deschis deja această discuţie şi vom începe prin vizite în teritoriu după ultima etapă a sezonului regulat din acest an. Vom discuta cu fiecare club în parte pentru a vedea ce buget are fiecare şi să vedem cum putem face să asigurăm garantarea plăţii creditorilor elevaţi pentru manualul de licenţiere. Apoi vom putea să analizăm nişte sancţiuni alternative pentru sistemul de licenţiere. Până atunci e clar că depunctarea rămâne. Cluburile din Liga I sunt dispuse ca, în funcţie de decizia în litigiul deschis de CFR Cluj la TAS, să se identifice un mecanism care să ne protejeze în viitor faţă de cluburile care vor intra în insolvenţă în viitor", a spus Ştefan într-o conferinţă de presă desfăşurată la finalul Adunării Generale a LPF.

Acesta susţine că decizia Comitetului Executiv al FRF de menţinere a sancţiunii cu depunctarea este pozitivă deoarece va disciplina cluburile să îşi achite în termen datoriile către angajaţi şi terţi. "A fost o propunere a mai multor cluburi din Liga I (n.r. - renunţarea la sancţiunea cu depunctarea), ea a fost prezentată în Comitetul Executiv al FRF. Poziţia noastră a fost obiectivă, nici nu am susţinut şi nici nu ne-am opus, votul a fost pentru menţinea depunctării. Mesajul domnului Iorgulescu este că e mai bine să rămână depunctarea, să rămână un mecanism care să îi disciplineze pe cei de la cluburi pentru a-şi achita datoriile în termen", a afirmat secretarul general. LPF va semna până în următoarele două săptămâni un nou contract de sponsorizare pentru campionatul Ligii I. "Partenerul nostru media a identificat un potenţial sponsor pentru campionatul naţional al Ligii I. Discuţiile cu acest sponsor sunt avansate, motiv pentru care preşedintele Gino Iorgulescu a primit, astăzi, în unanimitate, mandat pentru a încheia actele juridice pentru a parafa contractul. Preferăm ca până la 15 noiembrie, când va avea loc o conferinţă de presă, să nu facem ai multe comentarii pe marginea acestui subiect", a explicat oficialul LPF. Justin Ştefan a menţionat că toate cele 14 cluburi din Liga I doresc să fie consultate de FRF pentru a afla condiţiile în care jucătorii din primul eşalon vor participa la cantonamentul echipei naţionale, programat între 24 ianuarie şi 6 februarie 2016, în cadrul căruia România va disputa sub titulatura de selecţionată divizionară trei partide amicale. "S-a discutat despre un cantonament al echipei naţionale pentru 24 ianuarie - 6 februarie 2016. Pentru acest stagiu de pregătire echipele de Liga I ar trebui să dea jucători pentru a se forma o selecţionată divizionară care va disputa trei partide amicale. Cluburile din Liga I, toate 14, doresc să fie consultate pentru a se stabili exact condiţiile în care jucătorii vor merge în acest cantonament. Cu siguranţă există înţelegere din partea cluburilor pentru acest cantonament pentru că echipa naţională reprezintă o prioritate", a spus Justin Ştefan, citat de Mediafax. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite