Lovitură de teatru în Spania! Luis Rubiales refuză să demisioneze. „Aici are loc un asasinat social”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luis Rubiales a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al federației spaniole de fotbal, după comportamentul său la finala Cupei Mondiale feminine de duminică, când a sărutat-o pe gură ​​pe atacanta Jenny Hermoso după victoria Spaniei cu 1-0 asupra Angliei. Mai devreme, el o urcase pe umeri pe jucătoare.

Luis Rubiales și gestul prin care și-a pus în cap toată lumea. Captură TV
Luis Rubiales și gestul prin care și-a pus în cap toată lumea. Captură TV

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, convocată la solicitarea federaţiilor teritoriale de fotbal din Spania, care s-au reunit în regim de urgenţă, după ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere de la Cupa Mondială feminină de fotbal câştigată de echipa Spaniei, Luis Rubiales a fost clar: „Nu voi demisiona, nu voi demisiona. Aici are loc un asasinat social”, conform BBC.

Aplaudat la scenă deschisă de asistență

Rubiales și-a cerut scuze pentru sărut luni, înainte ca FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui. El și-a cerut scuze vineri pentru că a ridicat-o pe umeri pe Jenny Hermoso în timp ce delegația Spaniei sărbătorea titlul mondial, chiar sub privirile Reginei Letizia și a fiicei ei în vârstă de 16 ani.

„Sunt gata să fiu defăimat pentru a-mi apăra idealurile”, a mai spus Luis Rubiales, care a adăugat. „Îmi cer scuze fără rezerve, dar nu merit această vânătoare de oameni pe care am suferit-o”, președintele federației fiind aplaudat în repetate rânduri în timp ce s-a adresat adunării. „A fost un sărut spontan. Reciproc, euforic și consensual. Asta e cheia. Este suficientă un sărut consensual pentru a mă scoate de aici? Voi lupta până la capăt”, a încheiat acesta.

Primul ministru îi cere demisia

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a spus că scuzele inițiale ale lui Rubiales „nu sunt suficiente”, iar al doilea vicepremier Yolanda Diaz s-a alăturat celor care îi cer să-și dea demisia.

Futpro, un sindicat care îl reprezintă pe Hermoso, a declarat că incidentul nu ar trebui să rămână nepedepsit, în timp ce jucătoarea de 33 de ani a spus că sindicatul îi va apăra interesele în această problemă.

Fotbalista de la Pachuca, care are 101 de selecții în prima reprezentativă a Spaniei, a declarat inițial pe Instagram că „nu i-au plăcut” acțiunile lui Rubiales, dar apoi l-a apărat într-un comunicat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite