Loc pentru legende. Giggs l-a depăşit pe Raul. Recordul care nu poate fi doborât în următorii ani decât de Xavi sau Casillas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În toate competiţiile, Giggs are 946 de meciuri în tricoul lui Manchester United şi 168 de goluri marcate. FOTO: Reuters
În toate competiţiile, Giggs are 946 de meciuri în tricoul lui Manchester United şi 168 de goluri marcate. FOTO: Reuters

Partida cu Şahtior Doneţk a fost a 145-a prezenţă a lui Ryan Giggs în Liga Campionilor. Mijlocaşul galez al lui Manchester United l-a depăşit cu un meci pe spaniolul Raul, fostul vârf al lui Real şi Schalke.

Miercuri seară, Ryan Giggs a făcut un prim pas pe „Donbass Arena“, în minutul 66 al partidei cu Şahtior, apoi pe al doilea în cărţile de recorduri. La 39 de ani, veteranul mijlocaş al lui Manchester United a bifat a 145-a prezenţă în Liga Campionilor, una mai mult decât reuşise Raul, cu Real şi apoi Schalke. 

Giggs a fost trimis în teren de David Moyes în locul belgianului Fellaini, la 1-0 pentru Manchester. Deşi până la urmă Şahtiorul lui Lucescu a egalat, cu golul lui Taison (minutul 76), Giggs s-a descurcat destul de bine pe teren. 

„Avem multă nevoie de el, mai ales datorită experienţei sale“, l-a lăudat după meci scoţianul David Moyes. Fostul internaţional galez debuta pentru Manchester United în martie 1991, într-un meci cu Everton, pe „Old Trafford“, iar 1993 o făcea şi în Liga Campionilor. A strâns deja 19 prezenţe în competiţie, evident un record, cu două mai mult decât fostul coechipier, Paul Scholes (17 prezenţe), dar „cel mai bun mijlocaş al Angliei în ultimii 20 de ani“, cum îl lăuda Ferguson, s-a retras la sfârşitul sezonului trecut, odată cu Sir Alex. 

Nu există niciun secret al longevităţii mele, trebuie doar să lucrezi mult. În plus, sunt fericit că sunt la un club cu jucători foarte buni, iar asta înseamnă mult pentru mine. Liga Campionilor e vârful fotbalului european, iar să-l depăşesc pe Raul, care este o legendă, e ceva deosebit“, s-a destinuit Giggs, după meciul de la Doneţk. 

Şi dacă nu erau destule recorduri de remarcat pentru veteranul galez, Şahtior a reprezentat cea de-a 50-a echipă diferită pe care mijlocaşul a întâlnit-o în Liga Campionilor. 

Şi totuşi, Raul

Giggs l-a depăşit pe Raul în topul prezenţelor în Liga Campionilor (inclusiv meciurile din fazele preliminare), dar în clasamentul de meciuri din fazele importante ale competiţiei (din grupe până la finală), atacantul spaniol încă e primul! În acest top, Raul are 142 de meciuri, cu şapte în faţa galezului. Şi are şanse mari să rămână încă mult timp în vârf. Asta pentru că acest sezon ar putea fi ultimul al lui Giggs la United, contractul său expirând în vara viitoare. Pentru a-l surclasa pe Raul şi în acest top, Giggs ar trebui să joace în toate celelalte patru partide ale lui United în faza grupelor, iar „diavolii”, cu galezul pe teren la fiecare meci, să atingă finala în acest sezon.

Singurii care pot atenta la performanţele lui Giggs şi Raul, în următorii ani, sunt mai tinerii Xavi (33 de ani) şi Casillas (32 de ani). 

Două Ligi ale Campionilor are Ryan Giggs în palmares cu Manchester United (1998-1999 şi 2007-2008)

Cele mai multe prezenţe în Liga Campionilor (inclusiv preliminarii)

Ryan Giggs 145

Raul 144

Paolo Maldini 140

Xavi Hernandez 139

Clarence Seedorf 131

Iker Casillas 131

Cele mai multe prezenţe în Liga Campionilor (de la grupe în sus)

Raul 142

Ryan Giggs 135

Xavi Hernandez 133

Iker Casillas 129

Clarence Seedorf 125

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite