Liga I se revoltă împotriva echipei naţionale: o decizie a lui Iordănescu a înfuriat cluburile care vor fi afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Returul campionatului va începe la 21 februarie, în timp ce următorul joc oficial al tricolorilor e programat pentru 29 martie, cu Insulele Feroe. În condiţiile în care timpul rămas pentru formaţiile de club e mai scurt, antrenorii nu înţeleg rostul unei hotărâri pe care a luat-o selecţionerul.

Anghel Iordănescu a programat un cantonament de iarnă, în Antalya, în perioada 3-15 februarie. La acest stagiu de pregătire vor fi convocaţi doar fotbalişti din campionatul intern şi selecţionata divizionară va disputa şi trei meciuri de verificare: 

*România - Bulgaria - 7 februarie 

*România - Sioni Bolnisi (locul 14 din 16 în prima ligă din Georgia) – 10 februarie

*România – Moldova – 14 februarie

Faptul că îşi vor pierde jucătorii cu puţin timp înainte de reluarea campionatului, atunci când se vor disputa cele mai importante jocuri de pregătire, i-a înfuriat pe oficialii cluburilor.

Cârţu: „E inadmisibil“

Managerul celor de la CS U Craiova, Sorin Cârţu, a pus tunurile pe echipa naţională pentru cantonamentul din Antalya.

„Mă afectează, dar dacă asta e în fotbalul românesc, ca naţionala să fie mai presus ca o echipă de club, ce să mai zic. De fapt, nu e nici măcar naţionala. E pregătirea unei echipe divizionare, care e mai importantă decât a unei echipe profesioniste. E inadmisibil ca o selecţionată să-ţi ia nişte fotbalişti vreo două sâptămâni de zile, când sunt cele mai multe amicale, când trebuie să se cristalizeze o formulă de joc“, a răbufnit Cârţu, potrivit Digi Sport.

Duckadam: „Programul Stelei va fi dat peste cap“

La fel de supărat e şi preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, din cauza faptului că Steaua va rămâne, două săptămâni, fără mai mulţi jucători.

„Jucătorii ar trebui să meargă în cantonament înainte de meci, pentru 2-3 zile, iar apoi să revină la echipa de club. Nu cred că au nevoie de mai mult. Ideea e că jucătorii Stelei au la activ două săptămîni de pregătire, apoi în al doilea stagiu lotul se va antrena în alt fel decât în primul. Acolo a fost pregătire fizică, acum va fi mai mult cu mingea, cei de la naţională cum vor face? De la ce stadiu vor începe pregătirile? Programul Stelei o să fie dat peste cap, jucătorii nu vor putea evolua în meciurile de pregătire ale echipei de club“, a spus Duckadam la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite