Liga Campionilor: Înfrângere surprinzătoare pentru Atletico Madrid, eliminată din competițiile europene în ultima etapă

0
Publicat:

Marți au avut loc partide din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor 2022. Atletico Madrid a produs surpriza serii, fiind eliminată atât din Liga Campionilor, cât și din Europa League, după ce a pierdut în deplasarea din Portugalia, cu FC Porto.

Trofeu Liga Campionilor FOTO EPA EFE
Trofeu Liga Campionilor FOTO EPA EFE

Revanșa cormoranilor în fața celor de la Napoli în returul din Anglia

În grupa A, Liverpool a reușit să își ia revanșa în fața italienilor de la Napoli, chiar în ultima rundă din grupele Ligii Campionilor. Formația antrenată de Jurgen Klopp pierduse în tur cu scorul de 1-4. În retur, Liverpool s-a impus pe teren propriu cu 2-0 și încheie campania de calificare pe locul secund, la egalitate de puncte cu Napoli (15). 

În celălalt meci al grupei, Ajax Amsterdam a obținut o victorie importantă în deplasarea de la Rangers, scor 1-3, victorie care i-a asigurat calificarea de pe locul 3 în Europa League. Formația la care evoluează Ianis Hagi încheie grupele Ligii Campionilor pe ultimul loc, fără să acumuleze niciun punct în noul sezon.

Atletico Madrid, eliminare rușinoasă din competițiile europene

Trupa lui Simeone a avut un sezon dezastruos în grupele Ligii Campionilor. În ultima etapă, Atletico Madrid a pierdut deplasarea de la FC Porto, scor 2-1 și a ratat șansa de a prinde un loc în Europa League. FC Porto și-a asigurat prin această victorie poziția de lider în grupa B, din care mai fac parte Club Brugge și Leverkusen. În celălalt meci al serii, Club Brugge și Bayer Lekerkusen au remizat în Germania, scor 0-0. A fost o partidă cu miză doar pentru belgieni care puteau să își asigure poziția de lider cu o victorie pe terenul nemților. Leverkusen termină pe poziția a treia și merge mai departe în Europa League.

Bayern Munich defilează en-fanfare în grupe cu maximum de puncte și 18 goluri în 6 meciuri

Bavarezii nu au cedat nici returul cu Inter Milano de pe teren propriu și s-au impus cu scorul de 2-0, chiar dacă aveau deja asigurată calificarea înaintea acestei partide. Nici pentru italieni nu a fost un meci cu presiune, aceștia asigurându-și deja calificarea de pe locul secund etapa trecută când au învins la scor pe Viktoria Plzen. 

Încă un sezon dezastruos pentru Barcelona care merge pentru al doilea an consecutiv în Europa League. Victoria din deplasarea de la Viktoria Plzen, scor 4-2, nu a ajutat trupa lui Xavi să obțină o poziționare mai bună în clasament. Plzen încheie sezonul cu 6 înfrângeri și nu mai puțin de 24 de goluri încasate, în grupa morții. 

Tottenham câștigă cea mai echilibrată grupă din acest sezon

Tottenham a reușit să obțină calificarea mai departe din grupele Ligii Campionilor după ce a învins în deplasarea de la Marseille, scor 2-1. Calificarea s-a jucat până în ultima etapă, toate formațiile fiind despărțite de doar un singur punct față de lider. În celălalt meci al grupei Frankfurt a câștigat la limită, scor 2-1, în deplasarea din Portugalia, după ce Sporting a condus la finalul primei reprize. Sporting Lisabona și-a asigurat calificarea în Europa League de pe a treia poziție, în timp ce Marseille este eliminată din competițiile europene.

Miercuri se vor decide ultimele locuri rămase libere pentru optimile Ligii Campionilor

Real Madrid - Celtic
Sahtior Donetk - RB Leipzig
AC Milan - Salzburg
Chelsea - Dinamo Zagreb
FC Copenhaga - Borussia Dortmund
Juventus - PSG
Maccabi Haifa - Benfica
Manchester City - Sevilla 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite