Lecţie de eleganţă: Scrisoarea deschisă a Cristinei Ienei, după ce tatăl ei, Emeric Ienei, a fost jignit de Ana Maria Prodan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emeric Ienei e un lord al fotbalului românesc FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Emeric Ienei e un lord al fotbalului românesc FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Ana Maria Prodan a dezlănţuit azi un atac ruşinos la adresa lui Emeric Ienei, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria României.

Prodanca l-a jignit urât pe Ienei, dar nu a primit o replică pe măsura gestului ei, ba din contră, o lecţie de educaţie. Cristina Ienei, fiica lui nea Imi, a adresat o scrisoare deschisă în care îndeamnă doar la bun simţ. 

"Să ne întoarcem la civilitate!
Am citit cu consternare postarea care a generat un articol publicat astăzi de Adevărul cu privire la tatăl meu, antrenorul  Emeric Ienei.
Atacul la persoană virulent şi gratuit m-a dezamăgit. Nu pot spune însă că m-a surprins, având în vedere persoana care l-a propagat în spaţiul public şi căreia nu merită să îi menţionez numele pentru că scrisoarea deschisă pe care astăzi o adresez nu aş vrea să fie considerată o replică la postarea publică a acesteia, ci un apel la civilitate.
Violenţa limbajului şi caracterul suburban al ideilor m-au revoltat şi mi-au ridicat multe semne de întrebare: aşteptăm respect din partea celor din jur, însă suntem capabili să îi respectăm, la rândul nostru?; vorbim despre valori, însă avem puterea să le apărăm?; facem apel la modele în societate, însă de ce le atacăm cu sau fără motiv?
M-am întrebat, de asemenea, cum este posibil ca în sport să vorbim şi să facem apel la fairplay, fără să înţelegem semnificaţia profundă a acestui cuvânt ?
Cum este posibil ca sportul să formeze caractere puternice, oameni loiali, de echipă, însă imaginea a ceea ce se construieşte în ani, cu multă muncă, strădanie şi sacrificiu să fie pătată de ieşiri publice lipsite de elementarele reguli ale civilizaţiei?
Sunt întrebări pe care mi le pun şi pe care vă invit şi pe dumneavoastră să vi le puneţi. Sunt întrebări care cred că îşi pot avea răspunsul într-un apel public pe care îl fac.
Apel la respect, la valori, la fairplay, la civilitate!"

Cristina Ienei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite