Lecţia de devotament: 6.000 de fani ai Petrolului la un meci din Liga a patra! Dragoş Pătraru se implică financiar

0
0

6.000 de suporteri ai Petrolului au susţinut echipa la meciul de Liga a patra cu CS Tufari Băicoi câştigat cu 4-0 de lupi.

Meciul a fost decalat cu jumătate de oră pentru că la porţile stadionului era încă multă lume care nu apucase să intre.
“Nu-mi explic de ce la meciurile din prima ligă vin atât de puţini spectatori”, spunea selecţionerul Cristoph Daum într-un interviu acordat Adevărul. Unul dintre motive ar fi că echipele cu tradiţie sunt în pragul desfiinţării sau încearcă să o ia de la zero din eşaloanele judeţene.
E şi cazul Petrolului care, după remiza de la Păuleşti din prima etapă, a jucat pentru prima oară în faţa suporterilor în campionatul prahovean.  Peste 6.000 de fani au venit pe Ilie Oană să vadă meciul cu Tufari Băcoi, probabil un record de asistenţă pentru acest eşalon. Cu bannere, steaguri şi torţe aprinse în numele echipei galben-albastre, fanii Petrolului au predat o lecţie de devotament şi au îndemnat colegii de suferinţă, de la Rapid, U Cluj, Oţelul Galaţi sau FC Argeş, să nu cedeze.
În faţa manifestării de afecţiune, echipa antrenată de Octavian Grigore s-a detaşat categoric pe teren, câştigând cu 4-0 meciul cu Tufari Băicoi, iar jurnalele locale i-au transformat în eroi pe jucătorii lupilor galbeni. Astfel, Gazeta de Prahova ne spune că Butufei este “tehnic, inteligent, muncitor, subordonat tactic fără să crâcnescă”, Tudor e “un play-maker spectaculos, cerebral, cu glezna fină“, iar Micu e “un adevărat turn de control şi dirijor al defensivei”. 
Petrolul 52, cum e trecută în acte gruparea, e susţinută de fostele glorii, iar Mircea Dridea a dat lovitura de start a partidei. Echipa nu are încă susţinerea primăriei şi nu a primit dreptul de folosinţă a mărcii, însă e clar că nicio altă formaţie nu va fi susţinută de suporteri. Pentru închirierea arenei Ilie Oană la meciul cu Tufari Băicoi, primarul Buşteniului, Emanoil Savin, a achitat primăriei 6.000 de lei, iar banii strânşi în urma vânzării celor 6.128 de bilete vor merge către echipă.
Dragoş Pătraru plăteşte două salarii
Dragoş Pătraru, realizatorul Digi 24, a cumpărat două abonamente la lojă şi îşi extinde sprijinul financiar. “Voi plăti, lunar, până la lămurirea situaţiei juridice, salariile a doi juniori care joacă acum pentru FC Petrolul 52. Ceea ce se va întâmpla chiar de luna asta”, a scris Pătraru pe blogul său. El le cere consilerilor locali să nu mai ţină în sertar dreptul de folosinţă pentru marca clubului, ci să-l ofere Asociaţiei Petrolul 52, care se bucură de cea mai mare susţinere din partea comunităţii. Apoi, gruparea trebuie să se organizeze într-o societate pe acţiuni, fără implicarea banilor publici, susţine Pătraru.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite