Lazio – CFR Cluj ne bagă în depresie fotbalistică: Ce înseamnă luna februarie pentru România

0
Publicat:

Nici că se putea un moment mai prost pentru ca CFR Cluj să revină în Europa, în play-off-ul Conference League! Pentru că formația din Gruia arată rău, dacă e să ne luăm după ultimele două partide din campionat.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Cele două înfrângeri, 0-1 cu FCSB și 0-2 cu CS U Craiova, au declanșat criza pentru trupa pregătită de Dan Petrescu. Care are însă amintiri frumoase legate de stadionul „Olimpico“. Unde a obținut victoria, în prima apariție într-o partidă din grupele Ligii Campionilor, acum 15 ani. Atunci, a fost 2-1 cu AS Roma, acum adversara va fi concitadina Lazio. Locul 6 în Serie A, în acest moment. Care, la rândul ei, trece printr-o criză de rezultate, cu două remize și două eșecuri, în ultimele patru meciuri oficiale.

Chiar și așa, când ne uităm pe numele jucătorilor pe care îi are la dispoziție Maurizio Sarri (64 de ani), precum Immobile, Pedro, Milinković-Savić sau Felipe Anderson, e lesne de înțeles de ce Lazio e mare favorită la calificare. În plus, în mod tradițional, primăvara noastră europeană, în rarele ocazii când mai atingem această fază, se încheie în februarie. Așa s-a întâmplat și ultima dată, când tot CFR a trecut de grupe, dar în Liga Europa. Atunci, în sezonul 2019-2020, ardelenii s-au oprit în prima fază eliminatorie, după dubla cu Sevilla, pe 20 și 27 februarie 2020.

În rest, ca să vedem când a trecut o echipă românească de o dublă europeană, venită după faza grupelor, trebuie să ne întoarcem tocmai în sezonul 2012-2013. Atunci, în Liga Europa, CFR a fost spulberată de Inter, cu 0-5 la general. În schimb, Steaua (FCSB de acum) a eliminat Ajax și a trecut în optimile Ligii Europa, unde a cedat după confrutările cu Chelsea: 1-0 pe Arena Națională și 1-3 pe Stamford Bridge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite