Lance Armstrong, despre dopaj: "Dacă aş da timpul înapoi, aş proceda la fel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong FOTO Reuters
Lance Armstrong FOTO Reuters

La doi ani după ce a admis la o emisiune televizată că a folosit substanţe interzise, Lance Armstrong a acordat un nou interviu, afirmând că, dacă ar fi din nou în 1995, ar proceda la fel.

Lance Armstrong (43 de ani) a fost găsit "vinovat" în 2012 de USADA (agenţia americană antidoping) pentru folosirea de susbstanţe interzise, pe baza unor dovezi strânse într-un dosar de peste 200 de pagini şi alte 1000 de pagini de documente. 

În urma acestui raport, Armstrong a fost "dezbrăcat" de cele 7 tricouri galbene pe care le-a cucerit ca şi câştigător al Turului Franţei, ediţiile 1999-2005. 

În ianuarie 2013, Armstrong a recunoscut la o emisiune a lui Oprah Winfrey că a folosit substanţe pentru îmbunătăţirea capacităţii de efort.

Ciclistul texan a acordat recent un alt interviu pentru BBC Sport, iar afirmaţiile sale au intrigat din nou: "Dacă aş concura în 2015, nu aş mai face-o din nou pentru că nu cred că mai e nevoie, Dacă m-aţi duce înapoi în 1995, aş proceda la fel, aş folosi acele substanţe, pentru că era o practică la nivelul întregului pluton. Când am luat această decizie, când echipa mea a luat această decizie, când întregul pluton a luat această decizie, a fost una proasă venită la momentul nepotrivit, dar aşa a fost atunci".

Armstrong spune că ar schimba totuşi ceva: "Aş schimba omul Lance. Modul în care am ameninţat, am atacat, am luptat prin toate mijloacele, e inacceptabil şi de neiertat".

Pe de altă parte, fostul ciclist susţine că fundaţa sa a strâns 500 de milioane de dolari pentru bolvanii de cancer, bani care s-au îndreptat spre ajutorarea a 3 milioane de bolnavi: "Voi aţi lua asta înapoi? Nu cred că cineva va spune <Da>".

Lance Armstrong mai consideră că ar trebui să primească înapoi cele 7 tricouri galbene. "În istoria ciclismului, există câteva locuri goale în dreptul câştigătorilor Turului, pe parcursul celor două războaie şi în perioada mea. Dacă mă întrebaţi ce va fi peste 50 de ani, cred că acele locuri nu vor rămâne goale, cred că cele 7 Tururi ale Franţei mi se cuvin".  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite