La CSM, ca la stat: Cât a costat încă un eşec în Liga Campionilor. Reacţia Cristinei Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

La clubul finanţat de Primăria Capitalei, viaţa e frumoasă. Ca la stat! Unde banul merge, indiferent de rezultatele produse.

Încă un sezon, încă o ratare pentru CSM Bucureşti în Liga Campionilor! Unde singurul trofeu a fost cucerit în sezonul 2015-2016. Adică, acum şase ani. 

De atunci, au fost două clasări pe 3, în 2016-2017 şi în 2017-2018. Iată rezultatele europene din ultimele patru stagiuni:

*2018-2019: Eliminare în sferturi

*2019-2020: Parcursul s-a oprit în sferturi, din cauza pandemiei

*2020-2021: Eliminare în sferturi

*2021-2022: Eliminare în sferturi

Cât costă însă această serie impresionantă de obiective ratate? Răspunsul a fost oferit chiar de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care „hrăneşte“ această formaţie cu bani publici, deşi, pe când era doar activist, susţinea că sportul de performanţă trebuie finanţat exclusiv din sponsorizări. 

„Echipa de handbal CSM Bucureşti costă undeva, cu salarii, competiţii, cu tot, la 17-18 milioane de lei pe sezon“, a spus Nicuşor Dan, anul trecut. Ceea ce înseamnă că, în fiecare an, handbalul „înghite“ vreo 3,6 milioane de euro din bani publici. De aici, sunt plătite salarii care încep de la 4.000 - 5.000 de euro, în cazul româncelor, şi ajung la 11.000 - 12.000 de euro, în cazul sportivelor aduse din străinătate.

Cristina Neagu, cu 20.000 de euro lunar, e un caz special, însă măcar îşi justifică salariul, prin prestaţiile de pe teren. Inclusiv acum, când echipa a părăsit Liga Campionilor în sferturi, după „dubla“ cu Team Esbjerg (Danemarca), Neagu e golgheterul competiţiei, având 110 reuşite pentru „tigroaice“.

Salvarea actualului sezon pentru CSM rămâne titlul în Liga Florilor. Aici, echipa e pe 2, la 4 puncte de liderul Rapid, care are însă un meci jucat mai mult. 

Ce a spus Cristina Neagu după eşecul cu Team Esbjerg?

*Suntem dezamăgite. Aşa cum vă spuneam, prevedeam o dublă echilibrată, e greu când pierzi calificarea la un gol, a fost o noapte foarte grea, foarte scurtă, nu sunt multe de zis, dezamăgirea e mare. Nu ştiu, cred că norocul îl mai faci şi cu mâna ta, am întâlnit o echipă foarte bună.

*Cred că ne-am ridicat la înălţimea acestui sfert de finală. Din păcate, am fost noi cei învinşi, din nou. Unele care am jucat mult resimţim această oboseală. O să ne pregătim în continuare, încercăm să câştigăm toate partidele pe care le mai avem.

*Întotdeauna sunt grele înfrângerile, pentru asta munceşti zi de zi. N-avem ce să facem, trebuie să mergem mai departe. Cred că e vorba de câteva detalii, inclusiv din partida tur. Duminică, în retur, am ratat din câteva situaţii foarte clare şi n-am reuşit să ne apărăm.

*Presiunea pe umerii mei există de mulţi ani, m-am obişnuit, nu o mai resimt. Avem un grup extraordinar. Poate o să avem puţin noroc, dar cel mai important e să mai câştigăm meciurile noastre. Ne dorim să câştigăm din nou Liga Campionilor. Pentru mine şi pentru echipă rămâne obiectivul de a ajunge în Final Four.

*Dacă o să fie să se întâmple (n.r. - să câştige titlul de golgheter în Liga Campionilor), nu pot să spun că nu m-ar bucura, aş fi ipocrită, o să fiu bucuroasă să primesc acest trofeu. Mi-e dor de Final Four-ul Ligii Campionilor.

25-26 a fost scorul cu care CSM Bucureşti a pierdut turul de acasă, cu Team Esbjerg. În retur, în Danemarca, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 27-27.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite