Jupp Heynckes, la un pas de a deveni cel mai titrat antrenor din istoria lui Bayern Munchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jupp Heynckes

Germanul Jupp Heynckes, care a condus-o pe Bayern Munchen spre câştigarea Ligii Campionilor şi a campionatului în Bundesliga în acest sezon, este foarte aproape de a intra în istorie dacă va câştiga şi Cupa Germaniei cu clubul bavarez.

Jupp Heynckes (68 de ani) este la un pas de a-şi desăvârşi munca la Bayern Munchen. După câştigarea campionatului şi a Ligii Campionlor, tehnicianul german are toate şansele să câştige încă un trofeu cu gruparea bavareză. Bayern va juca sâmbătă cu Stuttgart finala Cupei Germaniei, iar Heynckes va intra în istoria clubului bavarez dacă echipa sa va câştiga Cupa, realizând tripla (Cupă, campionat şi Liga Campionilor).

Potrivit unui amplu articol scris pe site-ul bleacherreport.com, Heynckes este considerat eroul lui Bayern, jurnaliştii britanici menţionând că parcursul ireproşabil al bavarezilor în acest sezon se datorează în întregime antrenorului german. Mai mult decât atât, sursa menţionată arată că din cele 53 de meciuri jucate în acest an, Bayern a perdut doar trei întâlniri.

Heynckes este lăudat de ziarişti pentru modul în care a gândit tactic finala Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund. „Experienţa lui s-a dovedit decisivă în repriza secundă a finalei. Atunci, antrenorul a făcut o mutare tactică inedită, lăsându-i lui Arjen Robben libertatea de a juca în centrul terenului. Această decizie s-a dovedit câştigătoare în final, deoarece Robben a marcat golul victoriei lui Bayern, devenind omul meciului”.

Această decizie a lui Heynckes a fost considerată curajoasă, având în vedere că anul trecut, tot în finala Ligii Campionilor, Robben a fost desemnat de acelaşi antrenor să execute un penalty, pe care l-a ratat, olandezul îngropându-şi echipa la acea vreme. Deşi a devenit cel mai titrat antrenor al momentului, Heynckes a bifat contra Borussiei a treia finală din carieră, câştigând două dintre ele. Mai întâi, în 1998, neamţul a câştigat cu Real Madrid Liga, iar anul trecut a pierdut dramatic trofeul contra lui Chelsea.

Cert este că după finala Cupei cu Stuttgart, Heycknes îi va preda ştafeta lui Pep Guardiola la conducerea lui Bayern. Sezonul incredibil pe care l-au avut bavarezii atât în Germania, cât şi în Europa reprezintă premisa perfectă pentru ca antrenorul german să revină la Real Madrid pentru a reuşi ce n-a reuşit Mourinho în ultimii trei ani, câştigarea Ligii Campionilor.  

CITIŢI ŞI:

Agentul magicianului Jupp Heynckes a dezvăluit unde ar putea antrena tehnicianul lui Bayern în sezonul viitor

TVR 1 a fost lider de audienţă cu finala UEFA Champions League

FOTO Cele mai frumoase imagini ale finalei Ligii Campionilor: bucuria lui Bayern şi drama suporterilor Borussiei

Dortmund - Bayern. Goalkeeper-ul bavarezilor: „Dreptul să ţii trofeul în mână este un vis şi un sentiment fenomenal“

Dortmund - Bayern. Bavarezii nu se opresc după câştigarea Champions League: „Vrem tripla!“

Reacţiile după finala Champions League, câştigată de Bayern. Ce a comentat Robben, marcatorul golului decisiv

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite