Julian Alvarez, performanța unică în istoria fotbalului. Atacantul a realizat ceea ce nimeni nu mai mai reușit vreodată

0
Publicat:

Chiar dacă nu a jucat niciun minut în finala Manchester City - Inter Milano (1-0), Julian Alvarez (23 de ani) a intrat direct în istoria fotbalului. Atacantul argentinian este primul jucător din lume care a reușit să câștige Cupa Mondială și "tripla" în același an competițional.

Julian Alvarez, un sezon de excepție la națională și la echipa de club. Foto Getty images
Julian Alvarez, un sezon de excepție la națională și la echipa de club. Foto Getty images

Deși nu are anvergura marilor vedete ale fotbalului, Julian Alvarez a bifat o performanță unică. Sub-americanul se alătură unui grup de 9 jucători care au câștigat Liga Campionilor și Cupa Mondială în același sezon, însă niciunul dintre cei nouă nu a reușit să câștige și dubla din competiția internă.

Jucătorii care au reșit să câștige cele două competiții sunt: Hans-Georg Scwarzenbeck, Gerd Muller, Ulrich Hoeness, Paul Breitner, Josef Maier, Franz Bekenbauer, toți în sezonul 1973-1974, cu Bayern Munchen, respectiv Germania.

Ceilalalți trei jucători care au mai câștigat sunt Raphael Varane, sezonul 2017-2018, cu Real Madrid și Franța, Roberto Carlos, tot alături de Real Madrid în sezonul 2001-2002 și Brazilia, și Christian Karembeu, care s-a impus cu Real Madrid și Franța în sezonul 1998.

Julian Alvarez a stat oarecum în umbra lui Messi la naționala Argentinei și a lui Erling Haaland la Manchester City. El a jucat 49 de meciuri în acest sezon competițional pentru ”cetățeni” și este al doilea golgheter al echipei, după ”bestia” norvegiană. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a înscris 17 goluri în toate competițiile pentru "cetățeni".

La Cupa Mondială din Qatar, Julian Alvarez a fost cel de-al treilea golgheter al competiției, cu patru goluri marcate pentru Argentina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite