Jocurile Olimpice: Legendarul Ole Einar Bjorndalen a câştigat a 7-a medalie de aur la 40 de ani! Cornel Puchianu a venit pe un remarcabil loc 30

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oli Einar Bjorndalen (dreapta) a câştigat cursa de 10 kilometri sprint FOTO Reuters
Oli Einar Bjorndalen (dreapta) a câştigat cursa de 10 kilometri sprint FOTO Reuters

Ole Einar Bjorndalen, legenda vie a biatlonului, a făcut o cursă de excepţie pe proba de 10 kilometri sprint şi a terminat primul, deşi a ratat o tragere.

Norvegianul Ole Einar Bjorndalen a câştigat cursa de 10 kilometri sprint la biatlon, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, cu un timp de 24 de minute şi 33 de secunde. Bjorndalen (40 de ani) a alunecat perfect pe zapădă şi s-a impus la final, deşi la a doua tragere a ratat o ţintă şi a făcut o tură de penalizare.

Este a 7-a medalie de aur cucerită de Bjorndalen la Jocurile Olimpice, după cele de la Nagano, Salt Lake City (4) şi Vancouver. El are 12 medalii olimpice şi 39 de medalii la Campionatele Mondiale, fiind cel mai bun biatlonist din toate timpurile!

Performanţă remarcabilă realizată şi de românul Cornel Puchianu, 24 de ani, care a terminat cursa pe poziţia 30-a din 87 de concurenţi. Rezultatul îi dă dreptul să ia startul şi în cursa de pursuit 12,5 kilometri. Puchianu a făcut ambele trageri perfect, nimerind toate ţintele, şi din poziţia culcat, şi din picioare.  El a venit la 1 minut şi 17 secunde în spatele lui Bjorndalen!

Ole Einar Bjorndalen (centru), la a 7-a medalie de aur olimpică

bjorndalen reuters
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite