JO 2024: Rusia şi Belarus nu vor avea reprezentanţi la competiţiile olimpice de echitaţie

0
Publicat:

Călăreţii din Rusia şi Belarus nu vor putea concura anul viitor la Jocurile Olimpice de la Paris pentru că nu au îndeplinit criteriile de calificare, a anunţat Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI), citată de agenţia DPA.

Federaţia Ecvestră a luat o decizie dură
Federaţia Ecvestră a luat o decizie dură

FEI a interzis sportivi ruşi şi belaruşi la evenimentele sale începând din martie 2022, după declanşarea războiului din Ucraina, şi chiar dacă acum le permite să revină ca sportivi neutri, sub criteriile stricte, la evenimentele organizate sub egida federaţiei internaţionale, aceştia nu vor putea fi prezenţi la JO 2024.

"În conformitate cu sistemul de calificare olimpică pentru sporturile ecvestre, calificarea individuală este asigurată prin clasamentele olimpice ale FEI pentru sărituri peste obstacole, dresaj şi concurs complet, care acoperă perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2023 şi 31 decembrie 2023", precizează FEI.

"Pentru că sportivii ruşi şi belaruşi nu au concurat la evenimentele FEI din 2 martie 2022, nu vor fi reprezentaţi ai acestor ţări la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris", adaugă federaţia.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis la începutul acestei luni să permită ruşilor şi belaruşilor să participe la JO 2024 în probele individuale, ca sportivi neutri.

Criteriile stricte de eligibilitate impun ca sportivii respectivi să nu sprijine războiul şi să nu aibă legături cu armata sau alte organizaţii de securitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite