JO 2020 Tokyo: România şi-a ales portdrapelul pentru festivitatea de închidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chirilă
Cătălin Chirilă

Duminică, de la ora 14.00 (TVR 1, Eurosport), sportivii rămaşi în Japonia vor participa la un eveniment special pentru a marca sfâşitul Jocurilor Olimpice, după 16 zile spectaculoase.

Pentru România, Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat, de fapt, sâmbătă. Pentru că atunci ultimul sportiv din delegaţia tricoloră rămasă în competiţie, Alexandru Novac, a participat în finala probei sale, aruncarea suliţei. Şi s-a clasat pe locul 12 din 12. Performanţa a fost însă calificarea lui Novac pentru finală, în condiţiile în care, după JO 2008, România nu mai avusese niciun reprezentant în finalele olimpice, la atletism. La Tokyo, am avut doi finalişti: Bianca Perie Ghelber (aruncarea ciocanului) şi Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Per total însă, România a încheiat JO 2020 cu un bilanţ mult sub aşteptări. Iar astăzi, ne vom lua adio de la Tokyo, conştienţi că mergem pe un drum greşit în sport, după cum „Adevărul“ a arătat aici, cu cifre.

Având în vedere că mulţi din cei 101 sportivi care au format delegaţia tricoloră, inclusiv toţi medaliaţii noştri, s-au întors deja acasă, portdrapelul pentru festivitatea de închidere a fost ales dintre cei care sunt, în continuare, în Japonia. Vorbim despre sportivii care au concurat, în ultimele zile ale evenimentului.

Astfel, potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Cătălin Chirilă (canoe) va fi portdrapelul României, la festivitatea de închidere. El s-a clasat pe locul 5, în proba de dublu, pe 1.000 de metri, alături de Victor Mihalachi. Iar apoi, în proba de simplu, pe aceeaşi distanţă, a terminat pe 11, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă au fost desemnaţi purtătorii de drapel pentru delegaţia României, la festivitatea de deschidere de la JO 2020.

Bilanţul României, la JO 2020

Sport        Concurent / Echipaj                        Medalia

Scrimă     Ana Maria Popescu                         Argint la individual

Canotaj    Ancuţa Bodnar, Simona Radiş (foto)       Aur la dublu vâsle

Canotaj   Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci

Canotaj   Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă   Argint la dublu rame masculin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite