Jean Todt crede că sunt prea multe etape de WRC în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președinte al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), Jean Todt crede că numărul raliurilor ce se organizează în Europa și care contează pentru Campionatul Mondial este prea mare.

Fost co-pilot de raliuri, iar apoi șef al echipei de Formula 1 Ferrari, francezul este categoric: ”Pentru mine, coerența unui calendar este de a repartiza probele în întreaga lume. Acum sunt prea multe etape în Europa. A fost ilogic să nu ai Monte Carlo în calendar. Problema s-a rezolvat acum”, a comentat Todt reincluderea în calendarul WRC a cunoscutului raliu.

Francezul s-a referit, de asemenea, asupra faptului că în prezent există etape în Orientul Mijlociu (Iordania) și America Latină (Mexic și Argentina), însă a pomenit Asia, America de Nord, Rusia, India și Africa care nu sunt pe harta WRC. Aflat în vizită în Grecia, la Raliul Acropole, Todt a spus că trebuie să existe mai multe criterii ce trebuie respectate. S-a pomenit de costuri, spectacol, noile tehnologii, securitatea rutieră. Concluzia sa a fost că lucrurile acestea se vor rezolva în timp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite