Japonia – Irak, meci demențial în Cupa Asiei: partida s-a jucat într-o atmosferă electrizantă VIDEO

0
Publicat:

La doi ani după Mondialul pe care l-a găzduit cu mare succes, Qatar găzduiește, în această perioadă, o altă competiție fotbalistică de anvergură. Vorbim despre Cupa Asiei care, deocamdată, se află în faza grupelor. Una în care au existat foarte puține surprize. De fapt, prima „bombă“, în materie de rezultate neașteptate, a venit vineri, în confruntarea Japonia – Irak din grupa D.

Irakienii au obținut o victorie uriașă
Irakienii au obținut o victorie uriașă

Cu câte o victorie în prima etapă – Japonia a învins Vitenam cu 4-2, iar Irak a trecut de Indonezia cu 3-1 – cele două formații s-au întâlnit pe stadionul „Education City“, într-o atmosferă electrizantă, cu 38,663 de spectatori în tribune. Iar meciul s-a ridicat la nivelul așteptărilor. De fapt, le-a depășit cu mult!

Irak a făcut o partidă splendidă, iar fotbaliștii pregătiți de spaniolul Jesús Casas García (50 de ani) și-au depășit cu mult nivelul, jucând cu inima! Și au fost răsplătiți. După primele 45 de minute, tabela arăta un incredibil 2-0 pentru Irak. Care a trecut pe lângă majorarea scorului în partea secundă, irosind o oportunitate uriașă. Japonia, în schimb, a dezamăgit cu vedetele sale și a marcat doar în prelungiri, prin Endo (90+3). Prea puțin, prea târziu. Irak s-a impus cu 2-1 și a obținut calificarea în faza eliminatorie.

În ultima etapă din grupa D, miecuri, Japonia va întâlni Indonezia, iar Irak va juca în compania naționalei din Vietnam. Primele două clasate au calificarea asigurată în fiecare serie din Cupa Asiei. De asemenea, patru naționale care se vor clasa pe 3 vor avansa și ele în optimi.

VEZI REZUMATUL MECIULUI JAPONIA - IRAK

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite