Jaf ca-n codru la Pandurii: „Amantele şefilor au luat prime de 86.000 de euro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandurii este una dintre cele mai stabile echipe din Liga I din punct de vedere financiar, gorjenii fiind finanţaţi atât de către Complexul Energetic Oltenia, cât şi de Consiliul Judeţean Gorj sau Primăria Târgu-Jiu.

Despre toate acestea, „Adevărul” a mai scris şi cu alte ocazii. Acum, Miron Cozma, fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, a făcut nişte dezvăluiri incendiare referitoare la „afacerile” de la Complexul Energetic Oltenia, dar mai ales despre finanţarea ilegală a echipei de fotbal local. Cozma susţine că lui Marin Condescu, fostul preşedinte al clubului, i s-au dat bani ca să tacă. 

“Este ilegal. Să îţi spun un lucru interesant despre clubul pe care eu l-am condus, Jiul Petroşani. Eu nu numai că nu am cerut bani, dar nici nu am impus Companiei Naţionale a Huilei (la acea vreme) să dea bani pentru fotbal, şi nici eu, de la sindicat, nu am dat bani deoarece bugetul era aprobat, anual, în congres şi răspundeam în faţa comisiei de cenzori pentru orice bănuţ cheltuit. Eu le-am explicat oamenilor că dacă vor fotbal, să cotizeze. După ce îşi luau salariul de la mină, persoana desemnată se ducea cu un tabel unde se trecea cotizaţia pentru clubul Pandurii. Când mi-au cerut părerea despre cât să dea fiecare, minerii şi-au dat seama că am făcut mişto de ei pentru că eu le-am cerut, pe vremea aceea, 20.000 de lei pe trimestru, adică aproape nimic. Lăsam la latitudinea lor să dea cât vor pentru că nu le puteam impune astfel de cotizaţii din banii lor munciţi”, a tunat Cozma în Ziarul "ring".

“Ciurel, ca să îi închidă gura lui Condescu, i-a dat 1.000 de miliarde de lei vechi pentru clubul Pandurii. Am făcut tam-tam mare acolo, am discutat şi cu şeful poliţiei, după care Condescu a fost reţinut pentru 24 de ore. Ei bine, cei de acolo l-au schimbat pe şeful poliţiei pentru că a încercat să facă anchetă. Să revenim: amantele lui Condescu şi Ciurel, angajate ale CEO, aveau prime de 86.000 de euro anual. L-am chemat pe Ciurel şi la divizia minieră, pentru că etajul doi de la divizia minieră este închiriat unei alte gagici de-a lor, care închiriază jeepuri Complexului Energetic Oltenia. Aşa dispar banii!”, a mai dezvăluit Cozma.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite