ITIA dă de pământ cu un alt jucător român: 4 ani și 6 luni de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a pierdut războiul cu Simona Salep, ITIA l-a suspendat azi pe Dragoș Nicolae Mădăraș, jucător născut la Deva care evoluează pentru Suedia, la 4 ani și 6 luni, pentru încălcări ale Programului Anticorupție. Jucătorul de tenis fusese acuzat în urma unor mai multe evenimente în care a refuzat să furnizeze accesul la telefonul mobil, atunci când i s-a cerut acest lucru de către investigatori.

Dragoș Mădaraș, suspendat până în 2028. Foto Instagram
Dragoș Mădaraș, suspendat până în 2028. Foto Instagram

„În loc să-l predea, Mădăraș l-a pasat fratelui său, Patrick, care primise acreditare la un turneu sub titulatura de partener de antrenament al lui Dragoș. Patrick a refuzat la rândul lui să predea telefonul, plecând apoi de la locul interogării”, se arată în comunicatul ITIA. Jucătorul de 26 de ani a fost găsit vinovat pentru două infracțiuni: refuz de a coopera și obținerea unei acreditări prin declarație falsă.

Mădăraș fusese suspendat provizoriu din 17 august 2023, iar revenirea sa în tenis ar surveni pe 16 februarie 2028. „Pe durata perioadei de ineligilibilate, jucătorului îi este interzis să joace, antreneze sau asiste la orice eveniment de tenis autorizat sau organizat de membrii ITIA sau orice asociație națională”, se arată în decizie.

Poate merge cu cazul la TAS

Și fratele lui Mădăraș, Patrick, care nu are niciun rol profesional în tenis, a suspendat pe 2 ani și jumătate de la a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau orice asociație națională. Investigația ITIA a vizat o serie de alerte de pariuri și pariuri suspecte legate de unele meciuri disputate de jucătorul de origine română între 2017 și 2020, în care rezultatele erau urmate de pariuri suspecte.

Cei doi frați pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 20 de zile lucrătoare de la data primirii deciziei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite