Istvan Kovacs e acasă, iar finala mică a CM a fost arbitrată de un qatarez: ”Mi se pare degradant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a mai făcut o plecăciune în fața șeicilor din Qatar, desemnându-l pe arbitrul gazdelor, Abdulrahman Al-Jassim (35 de ani) drept arbitrul finalei mici de la Cupa Mondială, Croația - Maroc 2-1.

Istvan Kovacs a fost trimis acasă după faza optimilor la CM Qatar 2022. Foto Getty images
Istvan Kovacs a fost trimis acasă după faza optimilor la CM Qatar 2022. Foto Getty images

Așa cum era de așteptat, centralul a luat mai multe decizii controversate, stârnind comentariile oamenilor de fotbal, printre care și ale antrenorului Ionuț Badea. Acesta spus că, în opinia sa, Kovacs ar fi meritat să le ia fața multora dintre centralii care au primit meciuri la CM Qatar 2022.

Nu e vina acestui sărman qatarez. Sărman, în ghilimele, pentru că sunt convins că are câteva milioane de euro. Te duci cu gândul la tot felul de lucruri care s-ar fi întâmplat înaintea acordării acestui turneu națiunii qatareze. Dacă e să facem comparație, ea nu există între acest arbitru și Istvan Kovacs.

El l-a pus la punct pe Guardiola, cu personalitate, cu fermitate. N-am văzut asta nici la alți arbitri de la acest Mondial. Iarăși mi se pare o eroare mare a lui Collina, a fost singurul arbitru european care nu a oficiat niciun meci la acest turneu.

Înțeleg rezerva pe care ți-o iei ca organizator, dar cu cât înaintezi în meciuri n-ai cum să nu oferi posibilitatea tuturor arbitrilor pe care-i ai la dispoziție. Mi se pare degradant pentru un arbitru care a demonstrat că poate să arbitreze la nivel înalt”, a spus Ionuț Badea la DigiSport.

Ambele formații, atât Croația, cât și Marocul, au solicitat câte o lovitură de pedeapsă în finala mică de la CM Qatar 2022, dar au fost și alte faze care i-au nemulțumit pe cei 22 de jucători de pe teren. Acesta a fost chiar bruscat de marocani, în urma unor faze controversate.

Istvan Kovacs n-a arbitrat la Cupa Mondială, dar s-a umplut de bani

Deși nu a condus niciun meci de la Cupa Mondială 2022 și este singurul european rămas fără delegare la centru, Istvan Kovacs și-a asigurat un cec important până acum datorită prezenței în Qatar, de 92.500 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite