Irina Begu, azi, după ora 16.00, luptă pentru sferturile Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
begu

Irina Begu poate ajunge pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, dacă trece în „optimi” de Jessica Pegula, locul 11 WTA

Irina Begu a realizat foarte multe la această ediţie de Roland Garros, şi-a egalat cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem, mai ajunsese în optimi de finală în 2016, a rămas singura „tricoloră” pe tabloul de simplu, după ce a trecut de Jarmine Paolini, Ekaterina Alexandrova şi Leolia Jeanjean, şi, în plus, va câştiga multe locuri în clasamentul mondial, acum fiind pe poziţia a 63-a. În acest moment, după ce a primit deja 240 de puncte (şi 220.000 de euro), bucureşteanca a urcat 22 de locuri, până pe 41, ajungând la 1.281 de puncte.

Dar Begu poate realiza şi mai multe. Poate, în premieră, ajunge în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem şi, în acelaşi timp, poate urca în clasamentul primelor 30 de tenismene ale lumii odată cu calificarea în această etapă a concursului. În 2016, când ajungea în optimile de finală de la Roland Garros, Begu atingea poziţia 22 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a ei; acum, trebuie doar să treacă de Jessica Pegula, favorita numărul 11 a competiţiei, pentru a se apropia din nou de acel loc (azi, după ora 16.00).

Cele două sportive se cunosc destul de bine, s-au întâlnit de două ori până acum, de ambele dăţi pe hard, o dată chiar la începutul acestui an. De fiecare dată a câştigat Begu, în 2020, în sferturile de finală de la Indian Wells, iar în 2022, în 16-imile de la Melbourne. Ca să ajungă în această fază, americanca a depăşit-o în turul 3 pe slovena Tamara Zidansek, cu 6-1, 7-6.

Dacă va trece de Pegula, Begu va juca împotriva câştigătoarei dintre Iga Swiatek (1 WTA) şi Qinwen Zheng (74 WTA), jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep. Poloneza este singura tenismenă din top 10 care se mai află pe tabloul de simplu de la Roland Garros. Mai mult, dacă ne uităm la top 20 mondial, în afară de Swiatek, doar alte trei sportive se mai află în competiţie: Jessica Pegula (11 WTA), Leylah Fernandez (18 WTA) şi Daria Kasatkina (20 WTA).

41 de turnee de Grand Slam a jucat Irina Begu, de 11 ori a fost prezentă la Australian Open şi Roland Garros, de 10 ori la US Open şi de 9 ori la Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite