Iranul interzice din nou intrarea femeilor pe un stadion de fotbal

0
Publicat:

Liga Iraniană de Fotbal a interzis marţi prezenţa femeilor pe stadionul Yadegar Imam din oraşul Tabriz, după ce le-a deschis porţile pentru prima dată pe 12 aprilie.

Iraniencele suferă de peste patru decenii din cauza regimului islamic. FOTO: Arhiva Adevărul
Iraniencele suferă de peste patru decenii din cauza regimului islamic. FOTO: Arhiva Adevărul

"Din cauza problemelor de confort constatate în cazul femeilor şi cu lipsa garanţiei siguranţei doamnelor respectate pe străzile din jurul stadionului, doamnele nu pot fi primite până la eliminarea defectelor", a precizat liga într-o scrisoare adresată Consiliului pentru fotbal al provinciei Azerbaidjanul de Est şi clubului Tractor din Tabriz, conform agenţiei ISNA.

La Tabriz, femeile tocmai obţinuseră permisiunea de a intra pe stadionul Yadegar Imam, pentru a urmări meciul dintre Club Tractor şi Zob Ahan din Isfahan, din etapa a 23-a a ligii profesioniste iraniene, disputat pe 12 aprilie.

Timp de 40 de ani, Republica Islamică Iran nu a permis femeilor să meargă pe stadioane, un tabu care a fost încălcat în 2019, cu ocazia unui meci între Iran şi Cambodgia, la care au asistat 3.500 de femei, în urma presiunilor FIFA. După această decizie, autorităţile au acordat treptat permisiunea cluburilor de a admite femei la meciuri. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite