Iraniencele revoltă lumea handbalului: nemții, indignați de ce au văzut la Mondiale VIDEO

0
Publicat:

Franța a devenit regina lumii handbalului feminin, după un turneu spectaculos de 19 zile, găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia.

Portărița Iranului, Fatemeh Khalili, joacă în România, la CSMS Iași
Portărița Iranului, Fatemeh Khalili, joacă în România, la CSMS Iași

A fost a doua ediție a Mondialului cu 32 de naționale la start. Numărul participantelor a fost mărit de la 24, începând cu competiția găzduită în 2021 de Spania. Așadar, asistăm la globalizarea handbalului feminin, fenomen datorită căruia la turneul final ajung și naționale precum Groenlanda și Iran. Cele două au și disputat un meci istoric acum, pentru evitarea ultimului loc, la Frederikshavn (Danemarca). S-au impus iraniencele, scor 28-23, aceasta fiind prima lor victorie la un Mondial, la a doua participare.

Iran jpg

Totuși, faptul că sportivele din Iran au fost obligate de regimul de la Teheran să joace cu ținuta islamică, acoperite din cap până în picioare, l-a revoltat pe Andreas Michelmann, președintele Federației Germane de Handbal (DHB).

Iraniencele au intrat pe teren doar cu fețele lor neacoperite. E inacceptabil așa ceva într-un sport dinamic, intens în care efortul e maxim, iar jucătoarele transpiră abundent. Cine a jucat handbal nu poate tolera așa ceva. Impresia mea e că am cedat în fața ayatollahilor. Dacă iraniencele sunt obligate să joace așa, atunci aș vrea să văd și echipa lor masculină de handbal cu un astfel de echipament“, a spus Michelmann.

La precedenta ediție a Mondialului, naționala Iranului a fost prinsă într-un alt scandal, după ce Shaghayegh Bapiri a fugit din cantonament și a cerut azil politic în Spania, acuzând modul în care sportivele sunt tratate în Iran.

VEZI REZUMATUL MECIULUI ISTORIC DE LA MONDIALE, IRAN - GROENLANDA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite