Ionel Dănciulescu, numărul 1 în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dănciulescu, unul dintre veteranii lui Dinamo. FOTO Mediafax
Ionel Dănciulescu, unul dintre veteranii lui Dinamo. FOTO Mediafax

Ionel Dănciulescu împlineşte sâmbătă 19 ani de la debutul său în prima divizie, după ce luni seară a egalat recordul lui Costică Ştefănescu, de 490 de prezenţe în Liga I.

Ionel Dănciulescu a devenit numărul 1 în Liga I, după ce luni seară a atins un nou record. În vârstă de 35 de ani, dinamovistul a bifat cea de-a 490-a prezenţă în primul eşalon, egalându-l pe Costică Ştefănescu. 

Astfel, atacantul mai are nevoie de o singură prezenţă pentru a fi lider absolut, iar cea mai apropiată ocazie este sâmbătă, la Mediaş, contra celor de la Gaz Metan.

 Abordat de către jurnalişti în acest sens, Dănciulescu a fost scurt în declaraţii: „Statistică, eu vreau doar să-mi ajut echipa“.

Cu 210 goluri înscrise în tricoul alb-roşilor, acesta se află pe a doua poziţie în clasamentul golgheterilor din toate timpurile în Liga I. Considerat fiind unul dintre cei mai valoroşi atacanţi din fotbalul românesc, Dănciulescu şi-a început cariera de jucător profesionist la Electroputere Craiova, unde a activat trei ani, marcând 8 goluri în 31 de meciuri.

Anul 1995 a consemnat transferul său la Dinamo, unde a evoluat doi ani, după care a încercat fotbalul turcesc, unde a rezistat jumătate de sezon, la Altay Izmir. Revenirea în ţară s-a întâmplat la echipa Steaua, bilanţul în tricoul roş-albastru ridicându-se la 53 de goluri în 129 de meciuri. În 2009, Dănciulescu a revenit la gruparea din Ştefan cel mare, unde activează în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite