Ion Ţiriac vrea să investească 100 de milioane de dolari pentru înfiinţarea unei fundaţii a sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

După ce în urmă cu câteva zile a donat statului un avion pentru misiuni umanitare, Ion Ţiriac mai vrea să mai facă un gest nobil, având în plan să investească 100 de milioane de dolari pentru crearea unei fundaţii sportive.

Unul dintre cei mai bogaţi români, Ion Ţiriac, îşi dovedeşte încă o dată generozitatea. Fostul mare tenismen are în plan înfiinţarea unei fundaţii a sportului românesc, pentru care este dispus să investească până la 100 de milioane de dolari, fără să ceară nimic în schimb. Ţiriac recunoaşte că acest plan a fost inspirat din America şi cere Guvernului României să nu impoziteze sumele de bani care vor fi rulate prin acest ONG. 

"Eu sper ca în acest an să iasă Legea Fundaţiilor, pe care am propus-o mai multor oameni. Dacă va ieşi, eu bag 100 de milioane de dolari şi nu cer nimic. Legea e despre un un tip de fundaţie care nu plptelte taxe de niciun fel, niciodatp. Fundaţia va rămâne pentru totdeauna, iar banii vor fi ai fundaţiei, nu ai mei. Board-ul fundaţiei va decide unde se duc, în scopuri sociale, sportive, normale", a declarat Ţiriac la Sport.ro.

Pe lângă această fundaţie a sportului românesc, Ţiriac doreşte să construiască şi un patinoar ultramodern în Buucureşti şi îi solicită primarului general Sorin Oprescu sprijin pentru găsirea unei locaţii pentru această arenă sportivă. "Eu plătesc, dumnealui să spună unde-l pun", a adăugat omul de afaceri.

În această săptămână, Ion Ţiriac au donat Inspectoratului General de Aviaţie un avion turbojet pentru folosirea în cadrul misiunilor umanitare în situaţii de urgenţă. "Eu şi cu familia mea am hotărât, nu acum, ci mai demult, înainte de această nenorocire din Apuseni, să facem ceva. Am hotărât să donăm acest avion Ministerului Sănătăţii, SMURD-ului, oamenilor care fac racolajul de organe. Dacă ei au hotărât să dea publicităţii informaţia cu privire la donaţie, să o dea", şi-a justificat Ţiriac gestul nobil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite